Směs na pomazánky s petrželkou a koprem.
Číst více Vybrat baleníMajonézová pomazánka
VytisknoutNA SÝRY A TVAROH
Mletá bylinková směs obsahující kopr, naťovou petržel, bazalku, mleté hořčičné semínko, thajské karí, cibuli granulovanou a sůl.
Používáme ji především k ochucení sýrových, tvarohových a majonézových pomazánek. Ale také k dochucení mléčných a smetanových polévek, studených jogurtových a majonézových omáček, do bramborových placek, na saláty, do bylinkových másel, špaget apod.
MAJONÉZOVÁ POMAZÁNKA
V misce smícháme 100 ml tatarské omáčky (nebo majolky) s cca 80 g taveného sýra (asi 3 trojúhelníčky), který rozmělníme vidličkou.
Rajské jablíčko překrojíme a zbavíme tvrdých částí u stopky, potom celé nakrájíme na kostičky, vložíme do sítka a lžičkou v sítku mícháme, až z něj vykape přebytečná voda. Přidáme do misky spolu s 1 lžičkou směsi koření „Na sýry a tvaroh“. Pomocí šlehače (nebo vidličkou) vše dobře promísíme, až nám vznikne kompaktní polotekutá pomazánka.
Mažeme na veku, či na bílé pečivo. (Pro zjemnění pokrmu a zlepšení chuti na veku nejdříve namažeme rostlinné nebo pomazánkové máslo, potom teprve vrstvu pomazánky.)
Jindy můžeme místo rajského jablíčka do pomazánky nakrájet např.: cibuli, sladkokyselou okurku, menší papriku (i pálivou) nebo čerstvé zelené bylinky (bazalku, pažitku, petrželku), apod.
Použité suroviny :
1 krabička tatarky (majolky) – 100 ml, 80 g taveného měkkého sýra (asi 3 trojúhelníčky), 1 střední rajské jablíčko, směs koření „Na sýry a tvaroh“, (pomazánkové máslo)
přílohy :
chlebíčková veka, bílé pečivo
obměny místo rajského jablíčka :
cibule, sladkokyselá okurka, paprika, čerstvé zelené byliny (bazalka, pažitka, petrželka), apod.