Masové válečky na víně

Vytisknout
Masové válečky na víně

Použité koření:

Koriandr lístky

Oblíbené koření mexické, thajské i indické kuchyně.

Číst více Vybrat balení

Mletá masa

jemná směs na přípravu karbanátků a mletých nebo sekaných mas

Číst více Vybrat balení

Rajská

Nejen do rajské omáčky, ale i do polévky a leča

Číst více Vybrat balení

KORIANDR LÍSTKY

Koriandr je velmi stará rostlina, která byla známa již ve starém Egyptě. Z rostliny se používá takřka vše - lístky, plody a dokonce i kořen. Celá bylina včetně plodů má velmi silné aroma. Svoji typickou sladce aromatickou vůni získává až procesem sušení.

Lístky koriandru se nejvíce používají v thajské, indické a zejména v mexické kuchyni - tam se přidávají do ostrých i jemných omáček i dresingů. V mexických kuchařkách můžeme nať koriandru najít pod označením cilantro.

Dnešní recept pochází z Řecka a určitě stojí za to ho ozkoušet. Navíc není složitý ani finančně náročný.



MASOVÉ VÁLEČKY NA VÍNĚ

Do 500g libovějšího mletého masa dáme 1 lžičku směsi "Mleté maso", 3 lžíce strouhanky a lžičku soli, (podle chuti ještě přidáme trochu mletého pepře).

Vše promícháme, rozdělíme na 8 dílů a vytvarujeme pěkné válečky (velikost cca 2 x 10 cm), které obalíme v hladké mouce.

V hlubší pánvi rozpálíme 100 ml oleje a válečky pěkně osmažíme ze všech stran (asi 6-8 min). Osmažené maso přendáme do menšího pekáčku.

Z pánve vylijeme větší část oleje a na zbytku osmahneme dozlatova najemno nakrájenou menší cibuli.

Přidáme 500 g nadrobno nakrájených oloupaných rajčat (rajčata krátce spaříme vařící vodou, pak jdou dobře oloupat) a 10 minut dusíme. Poté do pánve dáme ještě 120 g rajského protlaku, 100 ml bílého vína, 1 lžičku směsi koření "Rajská", jednu lžičku soli a lžíci lístků koriandru, promícháme a vše krátce provaříme.

Omáčku přelijeme do pekáčku na osmahnuté válečky a 20 minut zapékáme v troubě při teplotě 180°C.

Masové válečky podáváme s rýží, s pečivem, těstovinami nebo s bramborem.

Použité suroviny:

500 g mletého masa, 500 g oloupaných nadrobno nakrájených rajčat, 120 g rajského protlaku, 100 ml bílého vína, 3 lžíce strouhanky, 1 menší cibule, olej na smažení, hladká mouka na obalení, směs koření "Mletá masa", směs koření "Rajská", sušené lístky koriandru, černý mletý pepř, sůl

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík