Moučník z Doubravy

Vytisknout
Moučník z Doubravy

Použité koření:

Voňavé pečení s vanilkou

Vyladěná směs na sladké pečení s 5% pravé Bourbonské vanilky.

Číst více Vybrat balení

VOŇAVÉ PEČENÍ S VANILKOU

Sladce vonící směs do pečiva a dezertů z pravé vanilky. Hodí se do čajového pečiva, krémů, sladkých omáček i ovocných zákusků. Obsahuje pomerančovou a citrónovou kůru, mletou vanilku, kardamom, skořici a cukr.

Děkuji paní Pisingrové, která mě dala recept na mrkvovou bábovku. Upekl jsem moučník podle jejího návodu (trochu jsem si to ulehčil a těsto dal na plech). Nebojte se, že tento moučník obsahuje méně obvyklou přísadu - mrkev, výsledek je chuťově perfektní. Navíc recept je velmi málo pracný a to máme všichni rádi...

MOUČNÍK Z DOUBRAVY

Připravit si plech na pečení nebo formu na bábovku, dobře vymazat, vysypat moukou (polohrubou nebo hrubou) a předehřát troubu na 160°C.

Příprava těsta: do mísy vsypat 350g polohrubé mouky, 220g cukru krystalu, 1 vrchovatou lžičku směsi koření "Voňavé pečení s vanilkou", špetku soli a vše dobře promísit.

Dále přilít 250ml mléka, 120ml oleje a přidat 3 celá vejce.

Nyní nastrouhat najemno 200g mrkve a vmíchat do těsta.

Nakonec přidat 1 kypřící prášek do pečiva a pěkně v tekutém těstě rozmíchat.

Hotové těsto nalít do pečící formy a dát péci do vyhřáté trouby.

Při teplotě 160°C se moučník peče asi 45 minut (když je na plechu - v bábovkové formě o trochu déle...)

S mrkví výborně "ladí" citrónová poleva (smíchat šťávu z jednoho citrónu s šesti lžícemi moučkového cukru), kterou pěkně potřeme zchladlý moučník.

Použité suroviny:

350g polohrubé mouky, 220g cukru krystalu, 250ml mléka, 120ml oleje, 3 vejce, 200g mrkve, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 citrón, 6 lžic moučkového cukru, špetka soli, směs koření "Voňavé pečení s vanilkou"

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík