Orientální krůtí terčíky – od paní Stelly Zázvorkové

Vytisknout
Orientální krůtí terčíky – od paní Stelly Zázvorkové

Použité koření:

Kuře orient

Na orientální minutky z kuřecího masa.

Číst více Vybrat balení

KUŘE ORIENT

Směs určená na pečená a grilovaná kuřata. Pro grilování doporučujeme směs smíchat s olejem a kuře potřít. Je vhodná také do indických pokrmů, rožněných a smažených kuliček, karbanátků, ke skopovým a vepřovým pečením, na ryby, krůtu, králíka, do čočky, polévek. Obsahuje karí (anglický typ), cibuli, česnek, bazalku, saturejku, chilli, sůl apod.

Dnešní recept vyžaduje již trochu zručnosti a zkušeností:

ORIENTÁLNÍ KRŮTÍ TERČÍKY – od paní Stelly Zázvorkové

Maso upravíme seříznutím na plát silný 1 - 2 cm a dobře naklepeme. Osolíme 1 – 2 lžičkami soli, okořeníme 1 lžící směsi koření „Kuře orient“ a po celé ploše poklademe tenkými plátky šunky a sýra. Pomocí mikrotenu nebo alobalu podélně velmi pevně svineme v roládu. Zhruba po 3 cm kolmo zapíchneme špičaté asi 10cm dlouhé špejle, čímž roládu upevníme. V poloviční vzdálenosti mezi špejlemi ji překrájíme a tím nám vzniknou „terčíky“ na špejli. Poněkud je zploštíme (špejli nevytahujeme) a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, strouhance a smažíme jako řízky do zlatova.

Podáváme s bramborovou kaší, brambory, hranolky nebo bramborovým salátem.

Použité suroviny na 4 porce :

600 g plátu z krůtích prsou, sůl, 1 lžíce směsi koření „Kuře orient“, 100 g šunky, 100 g plátkového sýra, 2 vejce, mléko, hladká mouka, strouhanka, tuk nebo olej na smažení, špejle

přílohy :
bramborová kaše, brambory, hranolky nebo bramborový salát

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík