Na orientální minutky z kuřecího masa
Číst více Vybrat baleníOrientální krůtí terčíky – od paní Stelly Zázvorkové
Vytisknout
KUŘE ORIENT
Směs určená na pečená a grilovaná kuřata. Pro grilování doporučujeme směs smíchat s olejem a kuře potřít. Je vhodná také do indických pokrmů, rožněných a smažených kuliček, karbanátků, ke skopovým a vepřovým pečením, na ryby, krůtu, králíka, do čočky, polévek. Obsahuje karí (anglický typ), cibuli, česnek, bazalku, saturejku, chilli, sůl apod.
Dnešní recept vyžaduje již trochu zručnosti a zkušeností:
ORIENTÁLNÍ KRŮTÍ TERČÍKY – od paní Stelly Zázvorkové
Maso upravíme seříznutím na plát silný 1 - 2 cm a dobře naklepeme. Osolíme 1 – 2 lžičkami soli, okořeníme 1 lžící směsi koření „Kuře orient“ a po celé ploše poklademe tenkými plátky šunky a sýra. Pomocí mikrotenu nebo alobalu podélně velmi pevně svineme v roládu. Zhruba po 3 cm kolmo zapíchneme špičaté asi 10cm dlouhé špejle, čímž roládu upevníme. V poloviční vzdálenosti mezi špejlemi ji překrájíme a tím nám vzniknou „terčíky“ na špejli. Poněkud je zploštíme (špejli nevytahujeme) a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, strouhance a smažíme jako řízky do zlatova.
Podáváme s bramborovou kaší, brambory, hranolky nebo bramborovým salátem.
Použité suroviny na 4 porce :
600 g plátu z krůtích prsou, sůl, 1 lžíce směsi koření „Kuře orient“, 100 g šunky, 100 g plátkového sýra, 2 vejce, mléko, hladká mouka, strouhanka, tuk nebo olej na smažení, špejle
přílohy :
bramborová kaše, brambory, hranolky nebo bramborový salát