Řezaná na kousky o délce 8 cm
Číst více Vybrat baleníIngredience
- 300 g zralého bobulového ovoce (borůvky, maliny, jahody apod.)
- 2 pevná střední jablka
- 2 pevné střední hrušky
- 2 pevné střední broskve (můžeme experimentovat s kivi, ananasem, švestkami, ...co kdo rád)
- 50-100 g cukru krystal nebo medu (podle chuti a sladkosti ovoce)
- 50 ml vody
- 50 g másla
- 1 ks skořice celá 8 cm od Antonína
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- šťávu z ½ citrónu
- 200-250 ml šlehačky, zakysané smetany nebo vanilkové zmrzliny
Ovocné ratatouille
Voňavá a šťavnatá, skvělá teplá i vychlazená, taková je ovocná verze francouzského ratatouille. S kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačky vykouzlíte báječný letní dezert.
15 min. příprava 30 min. pečení |
4-8 |
-
1/6
Připravíme si rozvar. 300 g zralého bobulového ovoce (borůvky, maliny, jahody apod.) a 50 ml vody s rozmíchanou 1 lžící kukuřičného škrobu rozmixujeme a nalijeme do menšího hrnce.
-
2/6
K ovoci přidáme 50 g másla, 1 ks „skořice 8 cm“ od Antonína, 50-100 g cukru a šťávu z ½ citrónu. Vše promícháme, přivedeme k varu a za stálého míchání cca 3 minuty na mírném ohni vaříme. Skořici poté vyndáme. (Kdo nemá rád pecičky, může rozvar přepasírovat.)
-
3/6
2 střední jablka a 2 střední hrušky podélně rozpůlíme a jádřince lžičkou odstraníme. 2 střední broskve rozpůlíme a pecky opatrně odstraníme. Vše potom ostrým nožem nakrájíme na cca 2 mm plátky. (Kdo nemá rád slupky, může ovoce předem oloupat.)
-
4/6
Na dno pečící pánve (průměr 24 cm) nebo zapékací misky (lze i 4 misky menší) rovnoměrně rozprostřeme polovinu rozvaru. Do něj na střídačku od obvodu ke středu skládáme těsně za sebou půlměsíčky ovoce, až je pánev plná.
-
5/6
Naskládané ovoce polijeme druhou polovinou rozvaru, aby byly pokryté všechny kousky ovoce.
-
6/6
Pečeme v troubě při 180 °C cca 30 minut. Necháme zchladnout a porce podáváme teplé nebo studené, ideálně v kombinaci s kopečkem šlehačky, zakysané smetany nebo vanilkové zmrzliny.