Ingredience

  • 300 g zralého bobulového ovoce (borůvky, maliny, jahody apod.)
  • 2 pevná střední jablka
  • 2 pevné střední hrušky
  • 2 pevné střední broskve (můžeme experimentovat s kivi, ananasem, švestkami, ...co kdo rád)
  • 50-100 g cukru krystal nebo medu (podle chuti a sladkosti ovoce)
  • 50 ml vody
  • 50 g másla
  • 1 ks skořice celá 8 cm od Antonína
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • šťávu z ½ citrónu
  • špetka soli
  • 200-250 ml šlehačky, zakysané smetany nebo vanilkové zmrzliny

Použité koření:

Ovocné ratatouille

Vytisknout


Voňavá a šťavnatá, skvělá teplá i vychlazená, taková je ovocná verze francouzského ratatouille. S kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačky vykouzlíte báječný letní dezert.

15 min. příprava
30 min. pečení
4-8
  • 1/6

    Připravíme si rozvar. 300 g zralého bobulového ovoce (borůvky, maliny, jahody apod.) a 50 ml vody s rozmíchanou 1 lžící kukuřičného škrobu rozmixujeme a nalijeme do menšího hrnce.

    Ovocné ratatouille – recept krok 1
  • 2/6

    K ovoci přidáme 50 g másla, 1 ks „skořice 8 cm“ od Antonína, 50-100 g cukru a šťávu z ½ citrónu. Vše promícháme, přivedeme k varu a za stálého míchání cca 3 minuty na mírném ohni vaříme. Skořici poté vyndáme. (Kdo nemá rád pecičky, může rozvar přepasírovat.)

    Ovocné ratatouille – recept krok 2
  • 3/6

    2 střední jablka a 2 střední hrušky podélně rozpůlíme a jádřince lžičkou odstraníme. 2 střední broskve rozpůlíme a pecky opatrně odstraníme. Vše potom ostrým nožem nakrájíme na cca 2 mm plátky. (Kdo nemá rád slupky, může ovoce předem oloupat.)

    Ovocné ratatouille – recept krok 3
  • 4/6

    Na dno pečící pánve (průměr 24 cm) nebo zapékací misky (lze i 4 misky menší) rovnoměrně rozprostřeme polovinu rozvaru. Do něj na střídačku od obvodu ke středu skládáme těsně za sebou půlměsíčky ovoce, až je pánev plná.

    Ovocné ratatouille – recept krok 4
  • 5/6

    Naskládané ovoce polijeme druhou polovinou rozvaru, aby byly pokryté všechny kousky ovoce.

    Ovocné ratatouille – recept krok 5
  • 6/6

    Pečeme v troubě při 180 °C cca 30 minut. Necháme zchladnout a porce podáváme teplé nebo studené, ideálně v kombinaci s kopečkem šlehačky, zakysané smetany nebo vanilkové zmrzliny.

    Ovocné ratatouille – recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík