Směs na steaky, nakládaný hermelín a utopence. Bez soli.
Číst více Vybrat baleníPařížská kropenatá vejce
VytisknoutPAŘÍŽSKÝ PEPŘ
Originální, vyvážená směs koření, složená zejména z různých druhů pepřů a paprik, určená především na minutky z hovězího, vepřového i kuřecího masa a na ryby. Směs lze použít při smažení, pečení, ale i nakládání mas, sýrů (hermelín), uzenin (utopenci). Neobsahuje sůl.
Tento recept jsme měli dlouho schovaný od mistra kuchaře Václava Pacha. Myslíme, že teď je ta správná doba. Je to rychlé, vtipné a velmi chutné.
PAŘÍŽSKÁ KROPENATÁ VEJCE
Mleté maso pečlivě promícháme s 1 lžičkou směsi koření "Pařížský pepř", přidáme jeden a půl lžičky soli, 1 lžičku granulované červené papriky a 1 lžičku granulované zelené papriky. Pak tuto hmotu rozdělíme na 4 stejné díly.
Čtyři uvařená vychlazená vajíčka oloupeme, zabalíme do okořeněného mletého masa a vytvarujeme do tvaru vejce.
Kropenatá vejce obalíme v trojobalu (v hladké mouce, vajíčku rozšlehaném s mlékem a ve strouhance). Takto připravená vejce smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci nebo v kastrůlku ve vyšší vrstvě oleje (asi 5-10 min.). Maso se musí dobře propéct! Hotová vejce rozřízneme na poloviny a podáváme buď s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.
Použité suroviny na 4 porce:
500 g mletého masa (hovězí+vepřové), 1 lžička směsi koření "Pařížský pepř", 1 lžička koření "Paprika červená granule", 1 lžička koření "Paprika zelená granule", 4 vařená vejce, sůl, 100g hladké mouky, 100g strouhanky, 1 vejce na trojobal, 50 ml mléka, olej na smažení
Přílohy:
bramborová kaše, bramborový salát