Pařížská kropenatá vejce

Vytisknout
Pařížská kropenatá vejce

Použité koření:

Pařížský pepř

Směs na steaky, nakládaný hermelín a utopence. Bez soli.

Číst více Vybrat balení

PAŘÍŽSKÝ PEPŘ

Originální, vyvážená směs koření, složená zejména z různých druhů pepřů a paprik, určená především na minutky z hovězího, vepřového i kuřecího masa a na ryby. Směs lze použít při smažení, pečení, ale i nakládání mas, sýrů (hermelín), uzenin (utopenci). Neobsahuje sůl.

Tento recept jsme měli dlouho schovaný od mistra kuchaře Václava Pacha. Myslíme, že teď je ta správná doba. Je to rychlé, vtipné a velmi chutné.

PAŘÍŽSKÁ KROPENATÁ VEJCE

Mleté maso pečlivě promícháme s 1 lžičkou směsi koření "Pařížský pepř", přidáme jeden a půl lžičky soli, 1 lžičku granulované červené papriky a 1 lžičku granulované zelené papriky. Pak tuto hmotu rozdělíme na 4 stejné díly.

Čtyři uvařená vychlazená vajíčka oloupeme, zabalíme do okořeněného mletého masa a vytvarujeme do tvaru vejce.

Kropenatá vejce obalíme v trojobalu (v hladké mouce, vajíčku rozšlehaném s mlékem a ve strouhance). Takto připravená vejce smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci nebo v kastrůlku ve vyšší vrstvě oleje (asi 5-10 min.). Maso se musí dobře propéct! Hotová vejce rozřízneme na poloviny a podáváme buď s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.

Použité suroviny na 4 porce:

500 g mletého masa (hovězí+vepřové), 1 lžička směsi koření "Pařížský pepř", 1 lžička koření "Paprika červená granule", 1 lžička koření "Paprika zelená granule", 4 vařená vejce, sůl, 100g hladké mouky, 100g strouhanky, 1 vejce na trojobal, 50 ml mléka, olej na smažení

Přílohy:

bramborová kaše, bramborový salát

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík