Ingredience

Použité suroviny na 3 l sklenici od okurek:

  • 24 ks špekáčků (asi 2 kg)
  • 1 l octa (8%)
  • 1 l vody
  • 350 – 400 g malé cibule nakrájené na kolečka
  • 1/2 sáčku směsi „Pařížský pepř“

Přílohy:

  • tmavý chléb, pivo

Použité koření:

Pařížský pepř

Směs na steaky, nakládaný hermelín a utopence. Bez soli.

Číst více Vybrat balení

Pařížští utopenci

Vytisknout


Dnes představujeme klasický recept s použitím výběrových pepřů, který se dá s úspěchem využít i na Silvestrovskou oslavu.

30 min. příprava
10 dní nakládání
24 utopenců
  • 1/4

    Třílitrovou sklenici dobře vymyjeme horkou vodou. Do velkého hrnce nalijeme 1 l vody a 1 litr 8% octa (v tomto poměru je nálev trochu kyselejší, příjemnější chuť lze docílit poměrem 0,7 l octa a 1,3 l vody). Nálev přivedeme k varu a necháme krátce povařit. Odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.

    Pařížští utopenci - recept krok 1
  • 2/4

    Špekáčky oloupeme a do 3/4 podélně nařízneme. Každý špekáček opatrně rozevřeme, hustě prosypeme směsí „Pařížského pepře“ a vložíme cca 3 celá kolečka cibule. Obě poloviny špekáčku zmáčkneme k sobě.

    Pařížští utopenci - recept krok 2
  • 3/4

    Vkládáme po vrstvách do sklenice (1 vrstva = asi 4 ks špekáčků dle velikosti) a jednotlivé vrstvy prosypeme rozdrobenými kolečky cibule. Pro ostřejší chuť můžeme do každé vrstvy vložit malou chilli papričku.

    Pařížští utopenci - recept krok 3
  • 4/4

    Na závěr zalijeme studeným nálevem, sklenici dobře uzavřeme a necháme minimálně 10 dní odležet. Podáváme s tmavým čerstvým chlebem a zapíjíme dobře vychlazeným pivem.

    Pařížští utopenci - recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík