Při pečení vytvoří krásně červenou kůrku.
Číst více Vybrat baleníPečené kuře po indiánsku
VytisknoutKUŘE GRIL
Směs mletého koření určená pro grilování a pečení kuřat.
Je složena ze sladké papriky, chilli, cibule, česneku, celerové nati, oregana, nového koření, koriandru, hořčice, šalvěje, kmínu a soli. Zpravidla před grilováním se doporučuje 1 – 3 lžičky směsi smíchat s 1 – 2 lžícemi oleje a kuře potřít. Při pečení se vytváří zlatohnědá kůrka. Směs je vhodná i na pečené a grilované ryby, masové rolády, sekané apod.
Tentokrát nabízíme recept z USA :
PEČENÉ KUŘE PO INDIÁNSKU
Ve 2 dcl vody rozpustíme 1 lžičku soli. Tímto roztokem kuře polijeme. Potřeme vně i uvnitř 2 lžičkami kořenící směsi „Kuře gril“. Vnitřek kuřete naplníme cibulí, jablkem, celerem a kuře uzavřeme (spíchneme grilovací jehlou nebo zašijeme). Dáme na pekáč a podlijeme vodou. Máslo rozehřejeme s 2 lžičkami grilovací směsi „Kuře gril“ a částí kuře polijeme. Pečeme za stálého podlévání při 150 – 200 °C (ze začátku přikryté alobalem, ke konci pečení odkryjeme a zvýšíme teplotu). Během pečení potíráme kuře zbytkem grilovací směsi rozpuštěné v másle.
Upečené kuře podáváme s brambory a kompotem z brusinek.
Vnitřek kuřete můžeme pro změnu naplnit směsí kořenové zeleniny, nádivkou (např. 60 g másla, 200 g housek, 3 vejce, šálek mléka, sůl, kuřecí játra, muškátový květ, petrželka), ale i zeleninou a ovocem dle vlastní fantazie a chuti.
Použité suroviny 4 porce :
1 celé kuře, 1 lžička soli, 4 lžičky kořenící směsi „Kuře gril“, 1 střední cibule nakrájená na osminky, 1 střední jablko nakrájené na osminky, 1/2 menšího celeru nakrájeného na kostičky, 4 lžíce másla
přílohy :
vařené brambory, brusinkový kompot