Ingredience

  • 2 ks lilků
  • 1 palici česneku
  • 1 citrón
  • pepř barevný celý „od Antonína“ (a mlýnek)
  • kvalitní olivový olej
  • sůl
  • snítka čerstvého tymiánu
  • snítka čerstvého rozmarýnu

Použité koření:

Pepř barevný celý

Nejpoužívanější směs 4 druhů pepřů nejen do mlýnků.

Číst více Vybrat balení

Pečený lilek po středomořsku

Vytisknout


Nebude se vám chtít věřit, že pečený lilek může být tak dobrý! Jednoduchý recept na lehkou večeři nebo oběd.

15 min. příprava
35 min. pečení
2 (1 lilek / os.)
  • 1/5

    Připravíme si všechny potřebné ingredience.

    Pečený lilek po středomořsku - recept krok 1
  • 2/5

    Lilky podélně rozřízneme na dvě půlky. Do každé půlky uděláme 4-5 podélných řezů (pozor, aby nedošlo k proříznutí slupky). Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, citrón rozkrájíme na čtvrtky.

    Pečený lilek po středomořsku - recept krok 2
  • 3/5

    Česnekovými plátky vyplníme podélné řezy v lilcích a zakapeme olivovým olejem. Dle chuti osolíme a opepříme čerstvě namletým barevným pepřem. Okořeněné lilky posypeme na kousky natrhaným čerstvým tymiánem a rozmarýnem.

    Pečený lilek po středomořsku - recept krok 3
  • 4/5

    Lilky a čtvrtky citrónu položíme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 30-35 minut dokud lilky nezhnědnou a nerozevřou se.

    Pečený lilek po středomořsku - recept krok 4
  • 5/5

    Upečené lilky zbavíme bylinek (a můžeme nebo nemusíme pokapat pečeným citrónem). Podáváme buď samotné nebo s lehce opečenou bagetkou či vařeným bramborem

    Pečený lilek po středomořsku - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík