Jemná směs na přípravu karbanátků a mletých nebo sekaných mas.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce, na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 100-125 ml vody
- 1 vejce
- rovná lžička soli
Náplň:
- 300 g mletého hovězího masa
- 300 g mletého libovějšího vepřového bůčku nebo krkovice
- 80 g (1 středně velká) cibule
- 1 lžička směsi „Mletá masa“ od Antonína
- 1 lžička soli
- 2 rozmačkané stroužky česneku
Pelmeně
S dnešním receptem zamíříme do ruské kuchyně. Vyzkoušejte naši oblíbenou variantu pelmení, které Vás příjemně překvapí svoji chutí.
30 min. příprava cca 25 min. vaření |
4 |
-
1/6
Ze všech surovin vypracujeme na pomoučněném vále tužší, ale pružné těsto. Zabalíme jej do potravinářské folie a necháme cca 30 min. v chladu odpočinout.
-
2/6
Smícháme najemno nakrájenou cibuli s mletým masem, kořením, solí a rozmačkaným česnekem, dokonale promícháme a necháme v chladu 30 minut odpočinout.
-
3/6
Z odpočinutého těsta vyválíme na pomoučněném válu tenkou placku o síle do 1 mm. Vykrajovátkem o průměru cca 8 cm (nebo vrškem sklenice o podobném průměru) vykrajujeme kolečka (cca 40 kusů), do jejichž středu položíme kuličku náplně o průměru cca 3 cm (vrchovatá lžička směsi).
-
4/6
Jednu stranu okraje placky přehneme přes náplň, přitlačením prsty oba okraje spojíme (vznikne půlkruh) a oba „rohy“ stáhneme k sobě a stlačením je spojíme.
-
5/6
Pelmeně vložíme do osolené vroucí vody a když vyplavou na povrch, necháme je ještě 5-10 minut vařit.
-
6/6
Hotové okamžitě servírujeme namočené v rozpuštěném másle a polité zakysanou smetanou (lze jí smíchat s nadrobno nasekanou pažitkou, petrželkou nebo koprem) nebo je přímo uvaříme v silném hovězím vývaru se zeleninou a podáváme jako polévku.