Oblíbený v Skandinávii na přípravu všech druhů ryb
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 4 plátky vepřové kotlety bez kosti
- Citronový pepř (1/2–1 sáček)
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
- 1 střední nadrobno nakrájená cibule
- 1 šálek (200 ml) silné překapávané nebo turecké kávy bez lógru
- 1 lžíce hladké mouky
- šlehačka (250 ml)
- sůl
Přílohy:
- hranolky, rýže, nebo pečivo
Pikantní maso na kávě
Netradiční recept s použitím kávy a citronového pepře, který vás svou chutí mile překvapí.
![]() |
![]() |
10 min. příprava 50 min. vaření |
4 porce |
-
1/5
4 plátky vepřové kotlety bez kosti lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, opláchneme vodou a obalíme v Citronovém pepři a hladké mouce. Čím více Citronového pepře se na maso přilepí, tím je pikantnější.
-
2/5
Na větší pánvi rozpálíme olej a obalené kotlety zprudka po obou stranách opečeme, aby se maso zatáhlo, zůstalo uvnitř šťavnaté a na mase se vytvořila opečená pepřová kůrka.
-
3/5
Přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět a zalijeme kávou a 1 šálkem horké vody. Maso dusíme pod pokličkou do měkka (cca 45 minut) a dle potřeby podléváme vodou.
-
4/5
Když je maso měkké, šťávu částečně vysmahneme a zahustíme hladkou moukou, dobře rozmíchanou ve šlehačce. Omáčku dle chuti dosolíme a necháme přejít varem.
-
5/5
Podáváme s hranolky, kroketami, bramborem, rýží či pečivem.