Ingredience

Použité suroviny na 4-5 porcí:

  • 300 g hovězího předního masa
  • 300 g vepřové krkovice
  • 300 g jehněčího masa
  • 1 středně velká cibule (100 g)
  • 2 lžičky soli
  • 1 feferonka (dle chuti)
  • 2 lžíce směsi Pařížský pepř
  • 0,5 dcl sodovky (sycené neochucené minerálky)

Použité koření:

Pařížský pepř

Směs na steaky, nakládaný hermelín a utopence. Bez soli.

Číst více Vybrat balení

Pljeskavica

Vytisknout


Z loňské dovolené v Chorvatsku jsme si přivezli recept od našeho domácího Boži na tzv. Pljeskavicu, což je grilovaná směs hovězího, vepřového a jehněčího masa okořeněná pepřem, feferonkou a cibulkou, kterou jsme si velmi oblíbili.

30 min. příprava
24 hod. marinování
4-5
  • 1/5

    Všechno maso očistíme od povrchových blan, nakrájíme na 3 cm kostky, osolíme 2 lžičkami soli, okořeníme 2 lžícemi Pařížského pepře a v zakryté míse nebo sáčku necháme v lednici marinovat do 2. dne.

    Pljeskavica – recept krok 1
  • 2/5

    Druhý den maso na hrubém mlýnku (0,4 cm otvory) dvakrát nameleme, přidáme nadrobno nakrájenou 1 středně velkou cibuli a 1 feferonku bez semínek, přilijeme 0,5 dcl sodovky (maso lépe zkřehne) a vše dokonale rukama promícháme.

    Pljeskavica – recept krok 2
  • 3/5

    Z masové směsi vytvoříme 4-5 stejně velkých koulí, ze kterých „pleskáním“ vytvoříme 1,5-2 cm vysoké placky (hamburgery).

    Pljeskavica – recept krok 3
  • 4/5

    Grilujeme zprudka na rozpáleném grilu (nebo na grilovací pánvi lehce potřené olejem) cca 3 minuty z každé strany (maso by mělo mít tmavohnědou kůrku a střed by měl být jen lehce propečen).

    Pljeskavica – recept krok 4
  • 5/5

    Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory, chlebem, pečivem nebo v burgerové bulce, s ajvarem, pečenými (grilovanými) paprikami nebo zeleninou.

    Pljeskavica – recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík