S česnekem a mátou na přípravu tradičních tzatziků a dipů.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4-8 porcí:
- 3-4 zelené podlouhlé papriky
- 3-4 červené podlouhlé papriky
- 250 g mozzarelly
- 200 g feta sýra
- směs koření Tzatzikyod Antonína
- hrst nadrobno nasekané plocholisté petržele
- drcené chilli nebo jalapeňo dle chuti
- sůl dle chuti
Plněné grilované papriky
Zdravá a rychlá dobrota doslova nabitá bílkovinami. S tímto rychlým receptem zazáříte na každé grilovačce a potěšíte i milovníky bezmasých jídel.
15 min. příprava 6-10 min. grilování |
4-8 |
-
1/5
6-8 zelených nebo červených paprik podélně i se stopkou rozkrojíme a zbavíme jádřinců se semínky. Vzniknou „lodičky“, které budeme plnit.
-
2/5
250 g mozarelly nakrájíme na drobné kostičky a dáme do misky. Přidáme 200 g jemně rozdrobeného feta sýra, 2 lžíce směsi „Tzatziky“ od Antonína, drcené chilli (dle chuti), hrst nadrobno nasekané plocholisté petržele a vše důkladně promícháme.
-
3/5
Paprikové „lodičky“ naplníme připravenou směsí zároveň s okrajem a položíme na rozpálený gril paprikou dolů, směsí nahoru.
-
4/5
Grilujeme, až se směs rozteče a na paprice se vytvoří hnědé „puchýře“, cca 6-10 minut. Necháme cca 5 minut odstát, až se většina tekutiny z náplně opět vsákne zpět.
-
5/5
Ještě teplé podáváme.