Ingredience

Použité suroviny na 4-8 porcí:

  • 3-4 zelené podlouhlé papriky
  • 3-4 červené podlouhlé papriky
  • 250 g mozzarelly
  • 200 g feta sýra
  • směs koření Tzatzikyod Antonína
  • hrst nadrobno nasekané plocholisté petržele
  • drcené chilli nebo jalapeňo dle chuti
  • sůl dle chuti

Použité koření:

Tzatziky

S česnekem a mátou na přípravu tradičních tzatziků a dipů.

Číst více Vybrat balení

Plněné grilované papriky

Vytisknout


Zdravá a rychlá dobrota doslova nabitá bílkovinami. S tímto rychlým receptem zazáříte na každé grilovačce a potěšíte i milovníky bezmasých jídel.

15 min. příprava
6-10 min. grilování
4-8
  • 1/5

    6-8 zelených nebo červených paprik podélně i se stopkou rozkrojíme a zbavíme jádřinců se semínky. Vzniknou „lodičky“, které budeme plnit.

    Plněné grilované papriky – recept krok 1
  • 2/5

    250 g mozarelly nakrájíme na drobné kostičky a dáme do misky. Přidáme 200 g jemně rozdrobeného feta sýra, 2 lžíce směsi „Tzatziky“ od Antonína, drcené chilli (dle chuti), hrst nadrobno nasekané plocholisté petržele a vše důkladně promícháme.

    Plněné grilované papriky – recept krok 2
  • 3/5

    Paprikové „lodičky“ naplníme připravenou směsí zároveň s okrajem a položíme na rozpálený gril paprikou dolů, směsí nahoru.

    Plněné grilované papriky – recept krok 3
  • 4/5

    Grilujeme, až se směs rozteče a na paprice se vytvoří hnědé „puchýře“, cca 6-10 minut. Necháme cca 5 minut odstát, až se většina tekutiny z náplně opět vsákne zpět.

    Plněné grilované papriky – recept krok 4
  • 5/5

    Ještě teplé podáváme.

    Plněné grilované papriky – recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík