Argentinská směs na hovězí steaky a zeleninové saláty.
Číst více Vybrat baleníProteinový salát s krevetami a limetkou
VytisknoutChimichuri
Příjemná argentinská (nepříliš ostrá) vločkovitá směs koření určená na typický argentinský salát ze sekaných okurek, póru, cibule, rajčat, paprik a bylinek. Její použití je však mnohostranné. Obsahuje sušený pórek, cibuli, paprikové vločky sladké i pálivé, petržel, pepř, česnek, oregano, aromatické byliny a mořskou sůl.
Tato směs je velice oblíbená do všech typů salátů. Dnešní recept s římským salátem je jednoduchý, plný vitamínů a přitom vynikající.
Římský salát má podlouhlý tvar a sytě zelené listy, které už na první pohled vypadají křupavě. Jeho nejčastější použití je ve známém salátu caesar. V kombinaci s krevetami a olivami nám dopřeje velké povzbuzení v boji s jarní únavou.
Proteinový salát s krevetami a limetkou
Nejprve si připravíme zálivku. V misce metličkou rozmícháme 4 lžíce olivového oleje, 1 lžičku cukru, ½ lžičky soli a šťávu z jedné limetky (sůl a cukr se musí rozpustit). Poté přidáme 1 lžíci směsi koření „Chimichuri“ od Antonína a promícháme.
Římský salát nakrájíme (velikost kousků necháme na Vás, jak to máte rádi) a dáme do větší misky. Přidáme koktejlové krevety, černé olivy bez pecek (lze je rozpůlit), nakládanou kukuřici, přilijeme připravenou zálivku a vše lehce promícháme.
Proteinový salát s krevetami a limetkou doporučujeme podávat s čerstvou nebo opečenou bagetkou a sklenkou kvalitního chardonnay.
Použité suroviny na 4 porce :
4 hlavičky římského salátu, 100g koktejlových krevet (konzervované nebo mražené), 30g černých oliv bez pecek, 60g nakládané kukuřice, 1 lžíce kořenící směsi "Chimichuri" od Antonína, 4 lžíce olivového oleje, 1 limetka, ½ lžičky sůli, 1 lžička cukru
přílohy :
čerstvá nebo opečená bagetka , sklenka dobrého chardonnay