Rakovnická domácí paštika

Vytisknout
Rakovnická domácí paštika

Použité koření:

Česnek prášek

Nejjemněji mletý česnek pěstovaný v Číně

Číst více Vybrat balení

Pepř černý mletý

Pro udržení aroma je před mletím podchlazovaný

Číst více Vybrat balení

Paštiková

Do paštik a masových pomazánek

Číst více Vybrat balení

PAŠTIKOVÁ

Složitá, jemně mletá, příjemně aromatická kořenící směs určená k charakteristickému kořenění paštik. Skládá se z nového koření, zázvoru, pepře černého, muškátového ořechu, bazalky, tymiánu, bobkového listu, skořice a soli.

Paštikové koření můžeme použít i k ochucení dušených jater a ledvinek, na různá dušená masa typu ragú, dušené hovězí plátky, na skopové, vepřové, králičí i drůbeží maso.

Na 1 kg paštiky dáváme zpravidla 1–3 lžičky směsi.

Výroba paštiky bývá často velmi složitá a časově náročná, ale tento náš dnešní návod na přípravu velice jemné a chutné domácí paštiky je celkem nenáročný a jednoduchý, tak se do toho můžete bez obav pustit.

RAKOVNICKÁ DOMÁCÍ PAŠTIKA

Nakrájenou cibulku osmažit na kousku másla. Přidat nakrájená kuřecí játra a koření od Antonína: "Česnekový prášek"(celý sáček), "Paštikové koření"(celý sáček) a špetku černého mletého pepře.

Chvilku restovat (až játra změknou). Dále přilít smetanu a osolit. Směs zhoustne. Nechat ji vychladnout a pak přendat do mixéru, přidat zbytek změklého másla a rozmixovat.

Nalít do srnčího hřbetu nebo jiných tvarovacích misek. Ozdobit nakrájenými mandlemi a sušenými brusinkami.

Nakonec uložit do lednice a nechat ztuhnout nejméně dvě hodiny.

Použité suroviny:

1 kg kuřecích jater, 1 cibule, 250 g másla, 200 ml smetany na šlehání, směs koření "Paštiková", česnekový prášek, pepř černý mletý, sůl, na ozdobení: sušené brusinky a sekané mandle

Příloha:

chléb, pečivo

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík