Argentinská směs na hovězí steaky a zeleninové saláty.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 1/2 hlávky čínského zelí
- 1 nadrobno nakrájená menší cibule
- 10 dkg sýra balkánského typu
- 2 větší mrkve nakrájené na 0,5 cm silná kolečka
- 0,5 dcl olivového oleje
- 1 polévková lžíce směsi koření Chimichuri
- dle chuti cca 10 oliv
- sůl
Salát Chimichuri
15 minut a je hotovo. Jeden z našich prvních receptů, který máme pořád stejně rádi. Už jste ho vyzkoušeli?
15 min. | 4 |
-
1/4
2 větší mrkve nakrájené na kolečka povaříme 5 minut ve vodě.
-
2/4
Půl hlávky čínského zelí nakrájíme na kostičky, dáme do misky a postupně přidáváme na drobno nakrájenou menší cibuli, povařenou mrkev a na kostičky nakrájených 10 dkg balkánského sýra.
-
3/4
Salát zalijeme 0,5 dcl olivového oleje a zasypeme jednou polévkovou lžicí kořenící směsi „Chimichuri“. Dle chuti je možno přidat cca 10 rozpůlených oliv. Vše promícháme a necháme chvíli proležet.
-
4/4
Salát podáváme čerstvý jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo samostatně s bílým pečivem.