Několikrát čištěná semena kvalitního českého kmínu
Číst více Vybrat baleníIngredience
Na salát (4-6 porcí):
- 3 ks červené řepy
- sůl
- lžička celého kmínu
- 1 mrkev
- ¼ celeru
- 1 petržel
- 3 lžíce extra virgin olivového oleje
- dijonská hořčice
- citron
- 1 stroužek česneku
Na ozdobení:
- zelená petrželka, jarní cibulka nebo pórek
Přílohy:
- opečená francouzská bageta
Vitamínový salát z červené řepy
Rychlý a překvapivě dobře chutnající salát plný vitamínů.
20 min. příprava 90 min. vaření |
4-6 |
Videorecept:
-
1/6
V hrnci přivedeme k varu 1,5 litru vody osolené lžičkou soli a okořeněné lžičkou kmínu. Do vroucí vody vložíme neoloupané bulvy červené řepy a na mírném ohni ji vaříme do měkka (cca 1 až 1,5 hod.)
-
2/6
Zatímco se řepa vaří, připravíme si dresink smícháním 3 lžic olivového oleje, 1 lžíce dijonské hořčice, šťávy z poloviny citronu a najemno rozmačkaného stroužku česneku. Vše dokonale vymícháme na hladkou kašičku, dle chuti dosolíme a znovu promícháme.
-
3/6
Těsně před dovařením řepy si do větší misky nahrubo nastrouháme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer).
-
4/6
Vařenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k nastrouhané zelenině.
-
5/6
Nakonec opatrně vmícháme dresink a dle chuti můžeme dozdobit čerstvou petrželkou, jarní cibulkou nebo pórkem.
-
6/6
Podáváme samotné nebo s opečenou francouzskou bagetkou.