Oblíbený ve Skandinávii na přípravu všech druhů ryb.
Číst více Vybrat baleníSilvestrovský citrónový pečenáč
VytisknoutCITRÓNOVÝ PEPŘ
Originální ostřejší směs koření určená zejména na minutky z masa, na steaky, na rožněná a pečená masa, dále do gulášů, na zvěřinu. Výborně chutná v zeleninových salátech, zapečených těstovinách apod. Také ji lze s velkým úspěchem použít i při smažení a pečení nebo nakládání ryb.
Obsahuje černý drcený pepř, citrónovou kůru, cukr, sůl a bylinky.
Pokud Vám zbydou o Vánocích rybí řízky, doporučujeme udělat si pro silvestrovskou nebo novoroční oslavu výbornou klasickou pochoutku s citrónovým pepřem, který rybě dodá úplně jiný rozměr.
SILVESTROVSKÝ CITRÓNOVÝ PEČENÁČ
Vhodnou sklenici dobře vymyjeme horkou vodou a připravíme si nálev: do hrnce nalijeme 0,5 litru vody a 0,5 litru lihového (8 %) octa. Přidáme tři celé bobkové listy a šest kuliček nového koření. Nálev přivedeme k varu a krátce povaříme. Odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
Mezitím rozpůlíme rybí řízky, oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Vše vkládáme po vrstvách do sklenice (1 vrstva = asi 3 ks řízků dle velikosti). Jednotlivé vrstvy proložíme rozdělenými kolečky cibule, přidáme celé chilli papričky a okořeníme citrónovým pepřem.
Na závěr vše zalijeme připraveným nálevem, sklenici dobře uzavřeme a necháme minimálně do Silvestra odležet v chladnu (asi tak 7 dní).
Použité suroviny:
6 -8 rybích řízků (smažených v trojobalu), 2 větší cibule, 0,5 litru lihového (8 %) octa, nové koření (6kusů), chilli papričky velké (6-10 kusů), bobkový list celý (3kusy), směs koření od Antonína "Citrónový pepř"