Bulharská směs do mletých mas, luštěninových pokrmů.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 1 porci:
- 1 střední rajské jablíčko
- slabší plátek balkánského sýra
- směs koření „Čubrica“
- olej
- 1 vajíčko
- malá čerstvá feferonka (nebo sladká paprika)
Sirene po šopski
Vychutnejte si typickou chuť Bulharska díky Čubrice – jedné z nejrozšířenějších balkánských směsí.
15 min. příprava 20 min. pečení |
1 |
-
1/5
Rajské jablíčko nakrájíme na plátky a vložíme na dno suché zapékací misky (nejlépe skleněné s pokličkou).
-
2/5
Přikryjeme slabším plátkem balkánského sýra, hustě posypeme směsí koření „Čubrica“ a po okrajích misky zakapeme olejem.
-
3/5
Na sýr rozklepneme 1 vajíčko a vše ozdobíme malou čerstvou feferonkou (nebo paprikou). Nesolíme!
-
4/5
Troubu předehřejeme na 200 °C, misku přikryjeme pokličkou a zapékáme cca 20 minut.
-
5/5
Podáváme s bílým pečivem (jako předkrm) nebo s brambory či hranolky jako hlavní chod.