Ingredience

Použité suroviny na 1 porci:

  • 1 střední rajské jablíčko
  • slabší plátek balkánského sýra
  • směs koření „Čubrica“
  • olej
  • 1 vajíčko
  • malá čerstvá feferonka (nebo sladká paprika)

Použité koření:

Čubrica

Bulharská směs do mletých mas, luštěninových pokrmů.

Číst více Vybrat balení

Sirene po šopski

Vytisknout


Vychutnejte si typickou chuť Bulharska díky Čubrice – jedné z nejrozšířenějších balkánských směsí.

15 min. příprava
20 min. pečení
1
  • 1/5

    Rajské jablíčko nakrájíme na plátky a vložíme na dno suché zapékací misky (nejlépe skleněné s pokličkou).

    Sirene po šopski - recept krok 1
  • 2/5

    Přikryjeme slabším plátkem balkánského sýra, hustě posypeme směsí koření „Čubrica“ a po okrajích misky zakapeme olejem.

    Sirene po šopski - recept krok 2
  • 3/5

    Na sýr rozklepneme 1 vajíčko a vše ozdobíme malou čerstvou feferonkou (nebo paprikou). Nesolíme!

    Sirene po šopski - recept krok 3
  • 4/5

    Troubu předehřejeme na 200 °C, misku přikryjeme pokličkou a zapékáme cca 20 minut.

    Sirene po šopski - recept krok 4
  • 5/5

    Podáváme s bílým pečivem (jako předkrm) nebo s  brambory či hranolky jako hlavní chod.

    Sirene po šopski - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík