Do studených i teplých pikantních pomazánek.
Číst více Vybrat baleníSloní žrádlo
VytisknoutĎÁBELSKÁ POMAZÁNKA
Ostrá pikantní směs, která obsahuje chilli papričky, černý pepř, sladkou papriku, zázvor, česnek, kardamon, sůl a další.
Je určena k přípravě pikantních masových, sýrových i jiných pomazánek. Může se použít i do gulášových polévek, k přiostření guláše apod. Výborná je na topinky a „jednohubky“.
Tentokrát nabízíme klasický recept, který se traduje v mnoha domácnostech. Jídlo vhodné v každé roční době a ke všem příležitostem.
Výborný majonézový salát :
SLONÍ ŽRÁDLO
V rendlíku smícháme 2 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice (dle chuti), 2 lžíce kečupu, 1 lžíci octa, 2 kostky cukru, zahřejeme k bodu varu a necháme vychladnout. Přelijeme do misky, přidáme 2 nadrobno nakrájené cibule, 2 nasekané nakládané okurky, 0,5 kg oloupaných a nadrobno nakrájených (nebo nastrouhaných) špekáčků či měkkého salámu. Dále 250 ml majolky a 1 – 3 lžičky směsi koření „Ďábelská pomazánka“ (1 lžička – příjemně kořeněné, 2 lžičky – pikantní, 3 a více lžiček – pálivé).
Vše dobře promícháme a necháme v lednici min. 1/2 hodiny odležet. Podáváme s bílým pečivem.
Použité suroviny na 4 porce :
2 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce octa, 2 kostky cukru, 2 cibule, 2 nakládané okurky (ve sladkokyselém nálevu), 0,5 kg špekáčků nebo měkkého salámu, 2 majolky v malé krabičce (celkem 250 ml), směs koření „Ďábelská pomazánka“
přílohy :
bílé pečivo (rohlík, veka)