Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 500 g špaget
  • 2 vrchovaté lžíce směsi koření Aglio peperoncini
  • 5 lžic olivového oleje
  • 100 g sušených rajčat v oleji
  • 50 g jemně nastrouhaného parmazánu
  • hrst lístků hladkolisté petržele

Použité koření:

Aglio peperoncini

Výrazná česneková chuť, výborná směs na pizzu a těstoviny aglio olio.

Číst více Vybrat balení

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Vytisknout


Antonínova varianta tradičního italského receptu na rychlé a chuťově výrazné těstoviny.

20 min. 4
  • 1/5

    Do hlubší a větší pánve dáme 4 lžíce olivového oleje, přisypeme 2 vrchovaté lžíce směsi koření Aglio peperoncini a necháme směs za studena nasáknout olejem a změknout.

    Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino – recept krok 1
  • 2/5

    Uvaříme 500 g špaget podle návodu, slijeme, přidáme 1 lžíci olivového oleje, promícháme a přikryté necháme chvilku dojít.

    Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino – recept krok 2
  • 3/5

    100 g sušených rajčat nakrájíme na cca 1 cm kousky (kdo rád více pálivé přidá chilli papričku nakrájenou na tenké kroužky s nebo bez jadérek) a přidáme do pánve ke koření. Vše pomalu osmahneme až směs začne výrazně vonět (2-3 minuty).

    Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino – recept krok 3
  • 4/5

    Přisypeme uvařené špagety a za opatrného promíchávání 2-3 minuty osmahneme.

    Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino – recept krok 4
  • 5/5

    Promícháme s 50 g jemně nastrouhaného parmazánu a podáváme ozdobené nasekanými lístky hladkolisté petržele samotné nebo jako výbornou přílohu (například ke steakům).

    Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino – recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík