Spaghetti Aglio Olio Peperoncini

Vytisknout
Spaghetti Aglio Olio Peperoncini

Použité koření:

Aglio peperoncini

Výrazná česneková chuť, výborná směs na pizzu a těstoviny aglio olio.

Číst více Vybrat balení

AGLIO PEPERONCINI

Italská pikantní česneková směs na všechny druhy těstovin. Výborná na vaječné pokrmy, pizzu, dušenou i čerstvou zeleninu, vhodná i do zapékaných pokrmů. Pro svoji univerzálnost se dá s úspěchem použít i na minutky z kuřecího nebo vepřového masa.

Obsahuje česnek, papriku pálivou, papriku sladkou, pepř, petržel a sůl (16 %)

Na tento tradiční italský recept budeme potřebovat sušená rajčata nakládaná v oleji. Dnes jsou běžně k dostání ve většině obchodů nebo si je můžete připravit sami dle našeho receptu - Sušená rajčata "Aglio peperoncini". Můžeme je samozřejmě nahradit rajčaty čerstvými, ale sušená mají o hodně výraznější chuť. Z čerstvých rajčat použijeme pouze dužinu bez semen.

SPAGHETTI AGLIO OLIO PEPERONCINI

Nejdříve dáme do hlubší pánve 4 lžíce olivového oleje a přisypeme 2 vrchovaté lžíce směsi koření „Aglio peperoncini“. Koření necháme za studena nasáknout olejem a změknout.

Uvaříme špagety podle návodu, slijeme a přikryté necháme chvilku dojít.

Sušená rajčata vyndáme z oleje, nakrájíme na kousky a přidáme do pánve ke koření. Vše pomalu osmahneme až Nám česnek začne mírně hnědnout a směs začne výrazně vonět (2 - 3 minuty). Teď je správný čas přidat do pánve špagety a za opatrného promíchávání 2-3 minuty osmahneme.

Podáváme posypané strouhaným parmazánem. Spaghetti aglio olio peperoncini můžete servírovat i jako výbornou přílohu například ke steakům.

Použité suroviny na 4 porce:

kvalitní špagety, směs koření „Aglio peperoncini“, olivový olej, 100 g sušených rajčat v oleji, sýr parmazán

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík