Jemná směs bylinek bez soli nejen pro studenou kuchyni
Číst více Vybrat baleníStehýnka s česnekovou bagetou
Vytisknout
ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA
Směs koření, která je určena k přípravě tvarohových, sýrových i masových pomazánek, bylinkového másla, s výraznou chutí po česneku.
Obsahuje sušený česnek, mletý bílý pepř, sušenou petržel, mrkev a cibuli, mleté hořčičné semínko a sůl.
Hodí se i k posypání chleba s lučinou a k tvarohovým sýrům. Lze ji také použít k dochucení speciálních polévek (česnečka) a omáček.
Typické použití pro tuto směs je recept na :
STEHÝNKA S ČESNEKOVOU BAGETOU
Nejdříve si připravíme bylinkové máslo, které použijeme na maso i bagetu. Do měkkého másla přidáme po 2 lžících směsi koření „Česneková pomazánka“ a „Bylinkové máslo“ a dobře rozmícháme. Kuřecí stehna opláchneme a prsty uvolníme kůži. Do vzniklé kapsy dáme po lžičce bylinkového másla a rukou přes kůži rozprostřeme do celé kapsy. Stehna již jen posypeme solí a pepřem, nejlépe čerstvě mletým, a dáme péct do trouby nahřáté na 200°C. Po chvíli začne máslo pomalu vytékat a můžeme ho použít na občasné přelití.
Bagety nakrájíme na plátky, ale nedořízneme do konce, takže stále drží pohromadě. Mezi plátky bagety vetřeme bylinkové máslo, zabalíme do alobalu a po 15 minutách přidáme do trouby k masu. Přibližně po dalších 15 minutách jsou stehna i bagety pečené. Vyjmeme je z alobalu a dáme na stůl vcelku, odkud si každý odlamuje. Tak zůstanou teplé a křupavé déle.
Použité suroviny na 4 porce :
4 kuřecí stehna, 250 g másla, 2 – 3 bagety (podle velikosti), směs koření „Česneková pomazánka“, směs koření „Bylinkové máslo“, sůl a černý mletý pepř
přílohy :
zeleninový salát