Stehýnka s česnekovou bagetou

Vytisknout
Stehýnka s česnekovou bagetou

Použité koření:

Bylinkové máslo

Jemná směs bylinek bez soli pro studenou kuchyni

Číst více Vybrat balení

Česneková pomazánka

Skvělá do všech sýrových pomazánek

Číst více Vybrat balení

ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA

Směs koření, která je určena k přípravě tvarohových, sýrových i masových pomazánek, bylinkového másla, s výraznou chutí po česneku.

Obsahuje sušený česnek, mletý bílý pepř, sušenou petržel, mrkev a cibuli, mleté hořčičné semínko a sůl.

Hodí se i k posypání chleba s lučinou a k tvarohovým sýrům. Lze ji také použít k dochucení speciálních polévek (česnečka) a omáček.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

STEHÝNKA S ČESNEKOVOU BAGETOU

Nejdříve si připravíme bylinkové máslo, které použijeme na maso i bagetu. Do měkkého másla přidáme po 2 lžících směsi koření „Česneková pomazánka“ a „Bylinkové máslo“ a dobře rozmícháme. Kuřecí stehna opláchneme a prsty uvolníme kůži. Do vzniklé kapsy dáme po lžičce bylinkového másla a rukou přes kůži rozprostřeme do celé kapsy. Stehna již jen posypeme solí a pepřem, nejlépe čerstvě mletým, a dáme péct do trouby nahřáté na 200°C. Po chvíli začne máslo pomalu vytékat a můžeme ho použít na občasné přelití.

Bagety nakrájíme na plátky, ale nedořízneme do konce, takže stále drží pohromadě. Mezi plátky bagety vetřeme bylinkové máslo, zabalíme do alobalu a po 15 minutách přidáme do trouby k masu. Přibližně po dalších 15 minutách jsou stehna i bagety pečené. Vyjmeme je z alobalu a dáme na stůl vcelku, odkud si každý odlamuje. Tak zůstanou teplé a křupavé déle.

Použité suroviny na 4 porce :

4 kuřecí stehna, 250 g másla, 2 – 3 bagety (podle velikosti), směs koření „Česneková pomazánka“, směs koření „Bylinkové máslo“, sůl a černý mletý pepř

přílohy :

zeleninový salát

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík