Svařené víno

Vytisknout
Svařené víno

Použité koření:

Glühwein – svařené víno

Hrubě drcená směs aromatických koření

Číst více Vybrat balení

GLÜHWEIN - SVAŘENÉ VÍNO

Typ hrubě drcené německé směsi „Glühwein“ určené především na svařené víno (dáváme 1/2 – 1 lžíce na 1 l červeného vína).

Obsahuje drcenou skořici, citrónovou kůru, hřebíček a vonné bylinky.

SVAŘENÉ VÍNO

1 litr sladšího červeného vína zahřejeme, nejlépe ve varném skle, těsně k bodu varu. Vsypeme 1 lžíci směsi koření „Glühwein“, odstavíme ze sporáku a necháme cca 10 minut louhovat. Přes sítko přelijeme do skleniček. Podáváme s plátkem citronu.

Obměny:

- spolu se směsí „Glühwein“ přidáme do vína i 1 hvězdičku badyánu, či kousek vanilkového lusku

- po odstavení ze sporáku přidáme 2 – 4 lžičky rozpustné kávy

ČAJ

Směs „Glühwein“ s úspěchem používáme i k dochucení černých, zelených nebo i ovocných čajů (spolu s čajem necháme louhovat i přiměřené množství směsi „Glühwein“.

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík