Sýrová roláda

Vytisknout
Sýrová roláda

Použité koření:

Bylinkové máslo

Jemná směs bylinek bez soli pro studenou kuchyni

Číst více Vybrat balení

BYLINKOVÉ MÁSLO

Oblíbenou směs na bylinkové máslo, která obsahuje petržel, celer, česnek a další zelené byliny, můžeme mimo jiné použít i do bylinkových polévek, studených smetanových omáček a majonéz, nádivek, pomazánek, zeleninových salátů, mletých mas apod.

Jedním z pokrmů, kterému dává osobitou chuť je :

SÝROVÁ ROLÁDA

400 g tvrdého tučnějšího sýra v celku (např. Madeland) vložíme do mikrotenového sáčku, dobře uzavřeme a ponoříme cca na 0,5 hodiny do hrnce s vodou, ve kterém udržujeme teplotu max. do 90 °C. Když je sýr rozehřátý (i uvnitř), vyválíme z něj na navlhčeném válu plát, zhruba o rozměrech 40 x 60 cm. Na sýrový plát rovnoměrně namažeme náplň, kterou jsme si připravili smícháním 1/2 másla, stejného množství měkkého taveného sýra s 1 lžící kořenící směsi „Bylinkové máslo“. Dále po celé ploše poklademe na plátky nakrájenou šunku nebo debrecínku. Po délce zarolujeme a pevně zabalíme do alobalu.

Roládu necháme ztuhnout v lednici asi 6 hodin. Po vychlazení odstraníme alobal a roládu nakrájíme na kolečka (asi 1 cm).

Podáváme s bílým pečivem, nebo jen jako chuťovku při posezení s přáteli.

Použité surovin :

400 g tvrdého tučnějšího sýra (Madeland), 1/2 másla, 4 x měkký tavený sýr, 200 g krájené šunky nebo debrecínky, směs koření „Bylinkové máslo“

přílohy :
bílé pečivo

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík