S nádhernou barvou a vůní, pěstovaná na bylinkové farmě v Německu
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 700 g hovězí (srnčí, jelení) kýty
- 2 polévkové lžíce majoránky
- 60 g vepřového sádla (lze použít i  olej) na osmažení
- 200 g cibule (nadrobno nakrájené)
- 2 lžičky soli
- lžička čerstvě umletého černého pepře
- 3 stroužky česneku
- 150 g anglické slaniny (nadrobno nakrájené)
- 2 dcl sladšího bílého vína
- 250 ml zakysané smetany
Přílohy:
- noky, rýže, kynuté knedlíky
Tokáň od Antonína
Tokáň je výborné jídlo pro pohoštění návštěvy i pro všední den.
20 min. příprava 1,5 – 2 hod. vaření |
4 |
-
1/7
Ve 3-litrovém hrnci na sádle dozlatova osmahneme 150 g nadrobno nakrájené anglické slaniny a pomocí sítka ji z výpeku oddělíme a dáme bokem.
-
2/7
Ve výpeku ze slaniny necháme zesklovatět 200 g nadrobno nakrájené cibule.
-
3/7
Přidáme na proužky (5x1x1cm) přes vlákno nakrájené maso a zprudka opečeme.
-
4/7
Okořeníme 2 lžícemi majoránky a lžičkou čerstvě umletého pepře, osolíme 2 lžičkami soli, přihodíme prolisované 3 stroužky česneku a dříve osmaženou anglickou slaninu, promícháme a podlijeme 2 dcl sladšího bílého vína a opět promícháme.
-
5/7
Dusíme pod pokličkou doměkka (cca 1,5 hod.)
-
6/7
Když je maso měkké, přidáme 250 ml zakysané smetany, promícháme a necháme krátce přejít varem (cca 5 min.). Pokud chceme více omáčky, lze ji nastavit smetanou na vaření a nechat přejít varem.
-
7/7
Podáváme s noky, rýží nebo kynutým knedlíkem.
Jak získat "Majoránku" k objednávce zdarma?
Vložit do košíku za 0 Kč
Platí do úterý 30. ledna 2024