Nejkvalitnější mletá vanilka s jedinečnou chutí a vůní do pečiva nebo dezertů
Číst více Vybrat baleníTučňáci od babičky Věrky
Vytisknout
Voňavé pečení s vanilkou
Krásně sladce vonící směs do pečiva a dezertů s pravou vanilkou. Hodí se do čajového pečiva, do krémů, sladkých omáček i ovocných zákusků. Obsahuje pomerančovou kůru, citrónovou kůru, mletou vanilku, kardamom, skořici a cukr.
Při přípravě tohoto cukroví si přijde na své celá rodina a obzvláště vynikne dětská fantazie při závěrečném zdobení.
TUČŇÁCI OD BABIČKY VĚRKY
Piškoty válečkem najemno rozdrtíme nebo umeleme, promícháme s kokosem, přidáme mléko, změklé máslo, rum a vše dokonale prohněteme. Plníme do formiček „včelí úly“, vyklopíme a necháme do druhého dne při pokojové teplotě oschnout.
Vanilkový krém připravíme smísením všech ingrediencí, které poté dohladka vymícháme. Krémem naplněné korpusy přilepíme na piškoty tak, aby rovná strana stála na podložce.
Z plátků kandované papáji vykrájíme nožem drobné trojúhelníkové zobáčky.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření se 100% tukem a získáme tak nádherně lesklou, tvrdou polevu, kterou pomocí mašlovačky potíráme korpus ze tří stran, až vznikne tmavý kabátek a nepotřené zůstane jen světlé bříško tučňáka.
Do ještě měkké polevy přilepíme po stranách půlky mandlí, budou tvořit křídla, do vrchní části přilepíme dva cukrářské máčky místo očí a mezi ně kousek papáji místo zobáčku.
Tučňáky necháme v chladu zcela ztuhnout
Použité suroviny na korpus (30-32ks) :
Vanilkový krém
Čokoládová poleva, zdobení, podstavec