Nádherně zelená a připravená k použití po celý rok
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 6 vajec vařených natvrdo
- 2 lžíce nadrobno nasekané pažitky (1 lžíce sušené pažitky od Antonína)
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce majonézy
- Sůl, pepř
Přílohy:
- Čerstvé bylinky dle chuti na ozdobení, čerstvé pečivo
Vajíčková pomazánka
Zpracujte vykoledovaná vajíčka do jednoduché pochoutky. Super večeře pro celou rodinu.
15 min. příprava | 4 |
-
1/5
6 vařených vajec oloupeme, seřízneme konce do roviny a opatrně rozřízneme napůl na dvě stejné poloviny.
-
2/5
Žloutky vyjmeme a dáme do vyšší nádobky (budou se šlehat). Kalíšky, které vzniknou z bílků po odstranění žloutků, omyjeme vodou a necháme oschnout.
-
3/5
Ke žloutkům přidáme 2 lžíce nadrobno nasekané čerstvé pažitky (nebo 1 lžíci sušené „Pažitka“ od Antonína), 1 lžíci panenského olivového oleje, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci změklého másla, 2 lžíce majonézy a vše ušleháme, až vznikne hustá pěna.
-
4/5
Dle chuti dosolíme, opepříme a znovu promícháme.
-
5/5
Bílky ve tvaru kalíšků postavíme užší seříznutou stranou na talíř a do otvorů po žloutcích plníme vaječným pestem buď lžičkou nebo zdobičkou. Ozdobíme čerstvou nasekanou pažitkou nebo jinými bylinkami dle chuti a podáváme s čerstvým pečivem.