Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 6 vajec vařených natvrdo
  • 2 lžíce nadrobno nasekané pažitky (1 lžíce sušené pažitky od Antonína)
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce majonézy
  • Sůl, pepř

Přílohy:

  • Čerstvé bylinky dle chuti na ozdobení, čerstvé pečivo

Použité koření:

Pažitka

Nádherně zelená a připravená k použití po celý rok

Číst více Vybrat balení

Vajíčková pomazánka

Vytisknout


Zpracujte vykoledovaná vajíčka do jednoduché pochoutky. Super večeře pro celou rodinu.

15 min. příprava 4
  • 1/5

    6 vařených vajec oloupeme, seřízneme konce do roviny a opatrně rozřízneme napůl na dvě stejné poloviny.

    Vajíčková pomazánka - recept krok 1
  • 2/5

    Žloutky vyjmeme a dáme do vyšší nádobky (budou se šlehat). Kalíšky, které vzniknou z bílků po odstranění žloutků, omyjeme vodou a necháme oschnout.

    Vajíčková pomazánka - recept krok 2
  • 3/5

    Ke žloutkům přidáme 2 lžíce nadrobno nasekané čerstvé pažitky (nebo 1 lžíci sušené „Pažitka“ od Antonína), 1 lžíci panenského olivového oleje, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci změklého másla, 2 lžíce majonézy a vše ušleháme, až vznikne hustá pěna.

    Vajíčková pomazánka - recept krok 3
  • 4/5

    Dle chuti dosolíme, opepříme a znovu promícháme.

    Vajíčková pomazánka - recept krok 4
  • 5/5

    Bílky ve tvaru kalíšků postavíme užší seříznutou stranou na talíř a do otvorů po žloutcích plníme vaječným pestem buď lžičkou nebo zdobičkou. Ozdobíme čerstvou nasekanou pažitkou nebo jinými bylinkami dle chuti a podáváme s čerstvým pečivem.

    Vajíčková pomazánka - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík