Ingredience

Použité suroviny na 1  dávku (2  plechy, cca 90 rohlíčků):

lžíce – rovná polévková lžíce

  • 300 g hladké mouky
  • 120 g opražených a najemno nastrouhaných jader vlašských ořechů
  • 200 g másla
  • 2 žloutky
  • na výrobu vanilkového cukru: 1  vanilkový lusk +  500  g moučkového (práškového) cukru

Použité koření:

Vanilka "Bourbon" (1 lusk)

Nejkvalitnější odrůda "Bourbon", silná a nezaměnitelná vůně

Číst více Vybrat balení

Vanilkové rohlíčky

Vytisknout


Lahodné vanilkové rohlíčky s vlastním vanilkovým cukrem.

60 min. příprava
20 min. pečení
2 plechy, 90 rohlíčků

    Příprava vanilkového cukru:

  • 1/2

    Příprava práškového vanilkového cukru na obalení rohlíčků trvá cca 2 týdny, proto si jej připravujeme s dostatečným předstihem. Vanilkového cukru si připravíme 500 g a zbyde nám tak i na další recepty.

    Vanilkový lusk podélně po jedné straně rozřízneme a nožem z něj vyškrabeme semínka, která ve skleničce smícháme se 4 lžícemi moučkového cukru a využijeme jej později při přípravě rohlíčkového těsta.

    Vanilkové rohlíčky – recept krok 1
  • 2/2

    Lusk bez semínek dáme do sklenice, zasypeme jej 500 g práškového (moučkového) cukru a sklenici pevně uzavřeme. Po 2 týdnech získáme práškový cukr s nádherným vanilkovým aroma, který využijeme k obalení vanilkových rohlíčků.

    Vanilkové rohlíčky – recept krok 2
  • Příprava rohlíčků:

  • 1/5

    Do mísy dáme 300 g hladké mouky, 120 g opražených a najemno nastrouhaných jader vlašských ořechů, 200 g másla a 4 lžíce připraveného moučkového cukru se semínky z vanilkového lusku.

    Vanilkové rohlíčky – recept krok 3
  • 2/5

    Co nejrychleji vypracujeme těsto podobné drobence. Přidáme 2 žloutky a opět co nejrychleji vypracujeme pružné těsto podobné plastelíně. Pokud budeme těsto hníst dlouho, zahřeje se a rohlíčky se pak budou drobit nebo lámat.

    Těsto můžeme nechat v lednici odpočinout do druhého dne, ale nám se osvědčilo péci rohlíčky rovnou.

    Vanilkové rohlíčky – recept krok 4
  • 3/5

    Těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého dílu vyválíme cca 1 cm silný váleček, který rozkrájíme na 4 cm díly. Každý kousek prsty jemně vytvarujeme do tvaru rohlíčku.

    Vanilkové rohlíčky – recept krok 5
  • 4/5

    Rohlíčky narovnáme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C je upečeme dorůžova (cca 8-10 minut).

    Vanilkové rohlíčky – recept krok 6
  • 5/5

    Rohlíčky necháme 2-3 minuty zchladnout a ještě vlažné je velmi opatrně v misce obalujeme připraveným vanilkovým práškovým cukrem.

    Vanilkové rohlíčky – recept krok 7

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík