Ingredience

Použité suroviny na 1 sekanou:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 500 g mletého masa (½ hovězí, ½ vepřové)
  • 6 vajec vařených natvrdo
  • 1 syrové vejce (bílek do sekané, žloutek na potření)
  • 1 lžička soli
  • kmín celý dle chuti
  • ¼ lžičky mletého pepře
  • 50 g anglické slaniny
  • 50 g tvrdého sýra (gouda, čedar)
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 300 g listového těsta nebo 1 již hotové s pečícím papírem
  • velká hrst nahrubo nasekaných kopřiv nebo petržele

Použité koření:

Kmín celý

Několikrát čištěná semena kvalitního českého kmínu

Číst více Vybrat balení

Velikonoční sekaná v listovém těstě

Vytisknout


Byla bohatá pomlázka a přemýšlíte co s vykoledovanými, natvrdo uvařenými vejci?

30 min. příprava
50 min. pečení
1 sekaná
  • 1/8

    Orestujeme 50 g nadrobno nakrájené anglické slaniny, ke konci přidáme 2 utřené stroužky česneku a cca 1 minutu restujeme.

    Velikonoční sekaná v listovém těstě – recept krok 1
  • 2/8

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Připravíme si rozválené listové těsto cca 300 g o velikosti cca 300 x 450 a tloušťce 3-4 mm). 1 syrové vejce rozdělíme na bílek a žloutek, bílek ušleháme do pěny.

    Velikonoční sekaná v listovém těstě – recept krok 2
  • 3/8

    500 g mletého masa (½ hovězí, ½ vepřové) dokonale promícháme s nadrobno nakrájenou střední cibulí, orestovanou slaninou a česnekem, velkou hrstí nahrubo nasekané plocholisté petrželky nebo kopřiv, 1 vyšlehaným bílkem, 50 g nastrouhaného tvrdého sýra (gouda, čedar apod), 2 lžícemi zakysané smetany, 1 lžící kremžské hořčice, 1 lžičkou soli a ¼ lžičky čerstvě namletého pepře.

    Velikonoční sekaná v listovém těstě – recept krok 3
  • 4/8

    Doprostřed těsta po delší hraně rozložíme 1/3 masové směsi, na ní naskládáme podélně 6 oloupaných vařených vajec.

    Velikonoční sekaná v listovém těstě – recept krok 4
  • 5/8

    Vše dokonale přikryjeme zbylou masovou směsí. Namočenýma rukama maso vytvarujeme a uhladíme do válce.

    Velikonoční sekaná v listovém těstě – recept krok 5
  • 6/8

    Masovou směs s vejci dobře zabalíme do listového těsta, položíme na plech s pečícím papírem, potřeme žloutkem, vršek několikrát propícháme vidličkou a dle chuti posypeme kmínem.

    Velikonoční sekaná v listovém těstě – recept krok 6
  • 7/8

    Pečeme při 200 °C cca 50–60 minut.

    Velikonoční sekaná v listovém těstě – recept krok 7
  • 8/8

    Podáváme lehce zchladlé a nakrájené na 1 cm plátky.

    Velikonoční sekaná v listovém těstě – recept krok 8

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík