Bylinky s česnekem a kmínem, bez soli. Výborná i na králíka.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4-6 porcí:
- 450 – 600 g vepřové panenky, kotlet (bez kosti) nebo kuřecích prsou
- 3 velké cibule
- směs koření „Australská“
- sůl
- cca 800 g brambor
- kmín
- 1 smetana ke šlehání (250 ml)
Přílohy:
- rajská jablíčka, rajčatový salát
Zapečené maso s bramborem a smetanou
Australskými bylinkami kořeněné maso s brambory, zapečené na cibulce a podlité smetanou.
![]() |
![]() |
30 min. příprava 60 min. pečení |
4 |
-
1/5
Na dno zapékací mísy nebo pekáče rozprostřeme 3 velké nahrubo nakrájené cibule.
-
2/5
Maso nakrájíme, naklepeme jako na řízky a rovnoměrně pokládáme na cibuli.
-
3/5
Zasypeme 1 polévkovou lžící směsi koření „Australská“. Podle chuti osolíme.
-
4/5
Očistíme brambory a nakrájíme je na plátky, které pak vrstvíme na maso po celé ploše zapékací nádoby. Jednotlivé vrstvy brambor vždy osolíme a posypeme kmínem.
-
5/5
Vše zalijeme smetanou a pečeme zakryté při teplotě 200 °C přibližně 1 hodinu. Ke konci pečení můžeme odkrýt, aby se brambory ve vrchní vrstvě opekly dočervena.
Výborná příloha jsou rajská jablíčka nebo rajčatový salát.