Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1 celé kuře
  • sůl
  • směs koření „Chmeli suněli“

Směs na potírání:

  • 1,5 lžíce másla
  • 1 vrchovatá lžička medu
  • 1 lžička soli
  • šťáva z 1/2 malého citronu

Přílohy:

  • chléb, rýže, brambory, nebo bramborová kaše

Použité koření:

Chmeli - suněli

Aromatická směs bylin do mletých mas, luštěnin, omelet a polévek.

Číst více Vybrat balení

Zlaté kuře

Vytisknout


Tradiční kuře na kavkazský způsob výborné jako lehký oběd či večeře.

10 min. příprava
25 min. vaření
30 min. pečení
4
  • 1/6

    Připravíme si všechny ingredience.

    Zlaté kuře - recept krok 1
  • 2/6

    Celé kuře opláchneme a vložíme do hrnce s vodou (musí být ponořené), ve které jsme rozpustili 2 lžičky soli a 1 vrchovatou lžičku směsi koření „Chmeli suněli“. Přivedeme k varu a na mírném ohni pod pokličkou vaříme do poloměkka (cca 25 minut).

    Zlaté kuře - recept krok 2
  • 3/6

    Zatímco se kuře vaří, předehřejeme si gril nebo troubu na 230°C a v malém rendlíku připravíme směs na potírání – 1,5 lžíce másla, 1 lžičku medu, 1 lžičku soli a šťávu z 1/2 malého citronu.

    Zlaté kuře - recept krok 3
  • 4/6

    Smícháme a mírně zahřejeme, aby došlo k úplnému spojení všech ingrediencí.

    Zlaté kuře - recept krok 4
  • 5/6

    Kuře vyjmeme z  hrnce a vložíme na gril nebo do trouby na mřížku (nezapomeneme dát pod mřížku plech, který zachytává odkapávající šťávu) a za častého potírání připravenou směsí grilujeme, až kůže dostane zlatohnědou barvu (dle typu trouby asi 20 – 30 minut).

    Zlaté kuře - recept krok 5
  • 6/6

    Podáváme s chlebem, rýží, brambory nebo kaší.

    Zlaté kuře - recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík