Anýz celý

Pimpinella anisum

Pochází z Egypta a Sýrie a vedle kmínu je to jedno z nejstarších a nejrozšířenějších koření. Anýz je rostlina, která vyžaduje teplé, chráněné a slunné polohy. Pěstuje se na Balkáně a ve Středomoří, v Rusku a střední Asii, ve Španělsku, Indii, Turecku, Mexiku, na Slovensku i u nás na jižní Moravě. Používá se do některých druhů chleba, do pečiva (balkánská kuchyně), k nakládání červené řepy, do červeného zelí, okurek.Velmi příjemný je v hruškovém a jablečném kompotu. Anýz je možno přidat k dušeným houbám, především k žampiónům. Je velmi oblíben v indické a čínské kuchyni, kde se používá do masitých jídel.

Země původu: Sýrie/Turecko

28 Kč
Sáček, 25 g
70 Kč
Kořenka malá, 29 g
108 Kč
Kořenka velká, 60 g
224 Kč
Gastrosáček, 250 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Anýz mletý

Mletý anýz ze Sýrie nejen do pečiva

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík