Anýz mletý

Mletý anýz nejen do pečiva

Pimpinella anisum

Pochází z Egypta a Sýrie a vedle kmínu je to jedno z nejstarších a nejrozšířenějších koření. Anýz je rostlina, která vyžaduje teplé, chráněné a slunné polohy. Pěstuje se na Balkáně a ve Středomoří, v Rusku a střední Asii, ve Španělsku, Indii, Turecku, Mexiku, na Slovensku i u nás na jižní Moravě. Používá se do některých druhů chleba, do pečiva (balkánská kuchyně), k nakládání červené řepy, do červeného zelí, okurek.Velmi příjemný je v hruškovém a jablečném kompotu. Anýz je možno přidat k dušeným houbám, především k žampiónům. Je velmi oblíben v indické a čínské kuchyni, kde se používá do masitých jídel.

Země původu: Sýrie, Egypt

34 Kč
Sáček, 30 g
87 Kč
Kořenka malá, 30 g
135 Kč
Kořenka velká, 57 g
272 Kč
Gastrosáček, 300 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Anýz celý

Aromatická anýzová semínka ze Sýrie

Číst více Vybrat balení

Kerblík třebule

Listy s jemnou, anýzovo-kmínovou chutí a vůni podobnou petrželi.

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík