Hřebíček mletý

Eugenia caryophyllata

Toto každému známé koření, plné vůně, jsou sušená nerozvitá květní poupata tropického stromu hřebíčkovce. Stejně jako poupata voní i listy. Jako koření se sklízejí v období, kdy poupata ze zelené barvy přecházejí do červené (v této době mají nejvíc aromatických látek). Kvalitní hřebíček má být tmavohnědý, se světlejším poupátkem a pokud stisknete nehtem „stopku“ objeví se malé množství oleje. Hřebíček se používá při speciálních úpravách masa, v uzenářství, likérnictví, při nakládání zeleniny a hub, do omáček a kečupů, v menším množství i do vývarů. Mletý se přidává do perníků, koláčků a vánočního pečiva.

Země původu: Madagaskar

31 Kč
Sáček, 30 g
66 Kč
Kořenka malá, 30 g
100 Kč
Kořenka velká, 70 g
248 Kč
Gastrosáček, 300 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Hřebíček celý

Ručně tříděná, sušená a nádherně aromatická poupata hřebíčkovce

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík