Hřebíček mletý

Eugenia caryophyllata

Toto každému známé koření, plné vůně, jsou sušená nerozvitá květní poupata tropického stromu hřebíčkovce. Stejně jako poupata voní i listy. Jako koření se sklízejí v období, kdy poupata ze zelené barvy přecházejí do červené (v této době mají nejvíc aromatických látek). Kvalitní hřebíček má být tmavohnědý, se světlejším poupátkem a pokud stisknete nehtem „stopku“ objeví se malé množství oleje. Hřebíček se používá při speciálních úpravách masa, v uzenářství, likérnictví, při nakládání zeleniny a hub, do omáček a kečupů, v menším množství i do vývarů. Mletý se přidává do perníků, koláčků a vánočního pečiva.

31 Kč
Sáček, 30 g
66 Kč
Kořenka malá, 30 g
100 Kč
Kořenka velká, 70 g
248 Kč
Gastrosáček, 300 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Hřebíček celý

Ručně tříděný, pěstovaný na Madagaskaru

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík