Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g cukru krystal
  • cukr moučka na obalení
  • 250 g tuku (Hera, máslo)
  • 120 g mletých vlašských oříšků
  • 70 g kakaa Holandského typu
  • 2 vejce
  • skořice mletá
  • nové koření mleté
  • hřebíček mletý

Použité koření:

Hřebíček mletý

Kvalitní, jemně mletý hřebíček z Komorských ostrovů

Číst více Vybrat balení

Nové koření mleté

Připravené do sladkého pečiva a omáček

Číst více Vybrat balení

Kakaové pracny

Vytisknout


60 min. i s pečením -
  • 1/6

    Utřeme 250 g změklého tuku (máslo, Hera) s 250 g cukru krystal a 2 vejci. Přidáme 120 g mletých vlašských oříšků, 70 g kakaa, 500 g hladké mouky a pro chuť půl lžičky mleté skořice, půl lžičky mletého nového koření a půl lžičky mletého hřebíčku.

    Kakaové pracny - recept krok 1
  • 2/6

    Vypracujeme hladké těsto a necháme odležet v chladu (minimálně 24 hodin).

    Kakaové pracny - recept krok 2
  • Recept týdne:
    Jak získat koření "Hřebíček mletý" k objednávce zdarma?

    Vložit do košíku za 0 Kč

    Platí do neděle 9. prosince 2018

  • 3/6

    Formičky na pracny zlehka vytřeme tukem a plníme těstem zhruba do jedné poloviny.

    Kakaové pracny - recept krok 3
  • 4/6

    Naplněné formičky dáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 160°C. Při pečení těsto pěkně vyskočí a vyplní formičky. Doba pečení je 5 až 10 minut.

    Kakaové pracny - recept krok 4
  • 5/6

    Upečené pracny hned! po vyndání z trouby vyklepneme z formiček a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.

    Kakaové pracny - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík