Kardamom černý - tobolky

Výraznější dřevitá vůně s uzeným aroma

Černý kardamom (Amomum subulatum) je známý i jako hnědý, dlouhý nebo Nepálský kardamom z čeledi zázvorníkovitých. Plody podobné plodům zeleného kardamomu jsou větší hnědé tobolky s kouřovou vůní. V současnosti se pěstuje převážně ve východním Nepálu, k němu přiléhajícímu indickému Sikkimu a části oblasti Darjeeling.

Černý kardamom slouží jako náhražka zeleného kardamomu. Má však výraznější dřevitou vůni s uzeným aroma. Není proto tolik vhodný do sladkých pokrmů, ale používá se hlavně na pečení nebo dušení tučnějších mas (skopové, hovězí) a do polévek (nudlová polévka Pho). Semínka mají výraznou peprmintovou chuť. Produkce černého kardamomu je výrazně nižší než u zeleného kardamomu, proto je jeho cena na trhu v současné době téměř dvojnásobná.

V léčitelství se používá jako přírodní antibiotikum, proti bolestem hlavy nebo k pročišťování těla.

Země původu: Indie

81 Kč
Sáček, 20 g
132 Kč
Kořenka malá, 15 g
205 Kč
Kořenka velká, 35 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Kardamom mletý

Jemně mletá černá semínka bez zelené slupky

Číst více Vybrat balení

Kardamom zelený - tobolky

Celé jasně zelené tobolky obsahující černá semínka kardamomu

Číst více Vybrat balení

Kardamom semínka

Ideální k dochucování kávy a čaje

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík