Kardamom mletý

Elettaria cardamomum

Lidový název: egypský pepř, mouřeninský pepř

Jako koření a léčivo byl kardamom znám již starým Řekům a Římanům. U nás je jako samostatné koření méně známý. Největší oblibu měl a dosud má v zemích Orientu, kde je velmi používaným kořením a přidávají ho zde i do čaje a kávy. Tento mohutný tropický, bylinný keř, původem z Kardamomských hor v pohoří Ghan na jihozápadě Indie, se v současnosti pěstuje ve vlhkých pralesích Indie, na Šrí Lance, Sumatře, v Tanzánii, Číně a Latinské Americe (Guatemala) v nadmořských výškách okolo 1000 m. n m..Plody jsou tobolky, které obsahují větší počet semen. Podle způsobu zpracování známe kardamom bělený a nebělený, celý nebo i mletý. Semena kardamomu mají silnou kafrovitou vůni a palčivou chuť. Na Středním východě se přidává do čaje a v Egyptě do kávy. U nás se nejčastěji používá do sladkého pečiva (perníky, koláčky) a malém množství do uzenin.

Země původu: Guatemala

64 Kč
Sáček, 30 g
100 Kč
Kořenka malá, 35 g
164 Kč
Kořenka velká, 65 g
512 Kč
Gastrosáček, 300 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Kardamom zelený - tobolky

Celé jasně zelené tobolky obsahující černá semínka kardamomu

Číst více Vybrat balení

Kardamom semínka

Ideální k dochucování kávy a čaje

Číst více Vybrat balení

Kardamom černý - tobolky

Výraznější dřevitá vůně s uzeným aroma

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík