Karí lístky

Murraya koenigii

Lidový název: murája, curry listy

Karí lístky jsou v Evropě velice exotické koření. Domovinou je jižní Indie a Srí Lanka, odkud se rozšířilo do celé oblasti (Indie, Malajsie, Tichomoří a jižní Afrika). V indické kuchyni se nejčastěji používá v čerstvém stavu, kdy se před použitím nasucho opraží nebo orestují na oleji nebo másle. Se sušenými lístky již tato příprava není nutná, ale rychlým orestováním vynikne specifická vůně. Často se používají do zeleninových karí (sambaar) a do náplní pro indickou obdobu listového těsta (samosa). Na Srí Lance se používá do omáček a směsí z kuřecího a hovězího masa. Lístky mají lehkou svěží vůni vzdáleně připomínající mandarinky, používají se do zeleninových jídel a na jemnější druhy mas.

31 Kč
Sáček, 5 g
95 Kč
Kořenka velká, 5 g
248 Kč
Gastrosáček, 50 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík