Kari lístky

Listy ze stromu Muraya se svěží vůni, základ kari pokrmů na Srí Lance a v Indii

Murraya koenigii

Lidový název: murája, curry listy

Kari lístky jsou v Evropě velice exotické koření. Domovinou je jižní Indie a Srí Lanka, odkud se rozšířilo do celé oblasti (Indie, Malajsie, Tichomoří a jižní Afrika). V indické kuchyni se nejčastěji používá v čerstvém stavu, kdy se před použitím nasucho opraží nebo orestují na oleji nebo másle. Se sušenými lístky již tato příprava není nutná, ale rychlým orestováním vynikne specifická vůně. Často se používají do zeleninových karí (sambaar) a do náplní pro indickou obdobu listového těsta (samosa). Na Srí Lance se používá do omáček a směsí z kuřecího masa. Lístky mají lehkou svěží vůni vzdáleně připomínající mandarinky, používají se do zeleninových jídel a na jemnější druhy mas.

Země původu: Srí Lanka

39 Kč
Sáček, 4 g
135 Kč
Kořenka velká, 5 g
312 Kč
Gastrosáček, 40 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík