Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 700 g kuřecích prsou (stehen) zbavených kůže
  • 3 malé chilli papričky (ideálně Kashmiri) - variabilní
  • 5 lžící ghee nebo oleje
  • 2 velké nadrobno nakrájené cibule
  • 2,5 cm očištěného a nadrobno nasekaného zázvoru
  • 4 stroužky nadrobno nasekaného česneku
  • 2 lžíce kari madráský typ
  • 8 v ruce nadrcených kari lístků
  • 1 lžička soli
  • 400 g nadrobno nasekaných rajčat nebo pyré
  • hrst nasekaných listů koriandru
  • 1 čajová lžička garam másala

Přílohy:

  • rýže, placky Naan

Použité koření:

Kari - madráský typ

Středně ostré kari míchané podle původní indické receptury.

Číst více Vybrat balení

Kari lístky

Listy ze stromu Muraya se svěží vůni, základ kari pokrmů na Srí Lance a v Indii

Číst více Vybrat balení

Garam másala

Tradiční indická směs bez soli s vůní římského kmínu a hřebíčku.

Číst více Vybrat balení

Kuřecí Curry Madrás

Vytisknout


Vyzkoušejte středně pálivé kari madráského typu v receptu na tradiční indický pokrm z kuřecího masa - Curry Madrás.

10 min. příprava
45 min. vaření
4
  • 1/7

    700 g kuřecího masa zbavíme kůže a nakrájíme jej na kostky 3x3 cm (stehna necháme vcelku). Chilli papričky, zázvor a česnek nadrobno nasekáme.

    Kuřecí Curry Madras - recept krok 1
  • 2/7

    Ve velké pánvi (budeme potřebovat poklici) rozpálíme 5 lžic ghee (oleje), na kterém dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (musí být sladká).

    Kuřecí Curry Madras - recept krok 2
  • 3/7

    Přisypeme 2 lžíce kari madráský typ, nasekané zelené chilli papričky, zázvor, česnek a rozdrcené kari lístky a zprudka restujeme 30 vteřin.

    Kuřecí Curry Madras - recept krok 3
  • 4/7

    Na tomto základu zprudka orestujeme kuřecí kousky (3 minuty), poté je podlijeme 50 ml vody a osolíme.

    Kuřecí Curry Madras - recept krok 4
  • 5/7

    Přidáme rajčatové pyré, vše promícháme a pod poklicí dusíme 30 minut na středním ohni.

    Kuřecí Curry Madras - recept krok 5
  • 6/7

    Nakonec posypeme 1 lžičkou garam másala, hrstí nasekaných lístků koriandru, promícháme a 1 minutu provaříme.

    Kuřecí Curry Madras - recept krok 6
  • 7/7

    Podáváme s vařenou rýží nebo plackou Naan.

    Kuřecí Curry Madras - recept krok 7

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík