Středně ostré kari míchané podle původní indické receptury.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 700 g kuřecích prsou (stehen) zbavených kůže
- 3 malé chilli papričky (ideálně Kashmiri) - variabilní
- 5 lžící ghee nebo oleje
- 2 velké nadrobno nakrájené cibule
- 2,5 cm očištěného a nadrobno nasekaného zázvoru
- 4 stroužky nadrobno nasekaného česneku
- 2 lžíce kari madráský typ
- 8 v ruce nadrcených kari lístků
- 1 lžička soli
- 400 g nadrobno nasekaných rajčat nebo pyré
- hrst nasekaných listů koriandru
- 1 čajová lžička garam másala
Přílohy:
- rýže, placky Naan
Kuřecí Curry Madrás
Vyzkoušejte středně pálivé kari madráského typu v receptu na tradiční indický pokrm z kuřecího masa - Curry Madrás.
10 min. příprava 45 min. vaření |
4 |
-
1/7
700 g kuřecího masa zbavíme kůže a nakrájíme jej na kostky 3x3 cm (stehna necháme vcelku). Chilli papričky, zázvor a česnek nadrobno nasekáme.
-
2/7
Ve velké pánvi (budeme potřebovat poklici) rozpálíme 5 lžic ghee (oleje), na kterém dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (musí být sladká).
-
3/7
Přisypeme 2 lžíce kari madráský typ, nasekané zelené chilli papričky, zázvor, česnek a rozdrcené kari lístky a zprudka restujeme 30 vteřin.
-
4/7
Na tomto základu zprudka orestujeme kuřecí kousky (3 minuty), poté je podlijeme 50 ml vody a osolíme.
-
5/7
Přidáme rajčatové pyré, vše promícháme a pod poklicí dusíme 30 minut na středním ohni.
-
6/7
Nakonec posypeme 1 lžičkou garam másala, hrstí nasekaných lístků koriandru, promícháme a 1 minutu provaříme.
-
7/7
Podáváme s vařenou rýží nebo plackou Naan.