Kopr

Anethum graveolens

Kopr je jedna ze staročeských vonných bylin, které se používá dodnes. Pochází z Orientu, z Íránu a z Přední Indie. Bývá často součástí kořenných směsí. Koprová nať je velmi vhodná do okurkového salátu, lze ji přidat i do hlávkového, rajčatového a bramborového salátu. Dává se do tvarohových pomazánek, do omáček a polévek. Kopr se někde přidává do kysaného zelí nebo salátu z kysaného zelí. Celé rostliny kopru se přidávají k nakládané zelenině (okurkám, cibulkám), koprová nať se přidává do bylinkového octa a do bylinkového másla. Používá se i do vaječných jídel, je vhodný i k rybám a k masům dušeným na bylinkové směsi.

26 Kč
Sáček, 15 g
60 Kč
Kořenka malá, 12 g
89 Kč
Kořenka velká, 22 g
208 Kč
Gastrosáček, 150 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík