Máta peprná

Hrubě drcené lístky pro arabskou a anglickou kuchyni i na čaj

Mentha piperita

Máta peprná mívala své slavné místo i ve staročeské kuchyni. Dnes se u nás používá jako léčivá rostlina. Mátou voní především jídla Angličanů, ale považuje si ji arabská, francouzská, balkánská i italská kuchyně. Angličané mají svou slavnou "mint sauce" z čerstvých lístků máty. Máta se přidává i do míchaných alkoholických i nealkoholických nápojů. Mátou kořenili již staří Římané a z té doby se zachovala i v řadě předpisů středomořské kuchyně. Mátu můžeme použít samotnou nebo ve směsi s ostatními bylinkami, nejčastěji se šalvějí, ale i s yzopem, saturejkou, libečkem, estragonem aj. Dáváme ji do nádivek, do sekaných mas (karbanátky, sekaná), přidává se také do smetanových sýrů, tvarohových pomazánek, k dušené zelenině (karotka, pór, mladá kapusta). Sušenou mátu peprnou neskladujeme déle než rok a uchováváme ji v dobře utěsněné nádobce.

Země původu: Egypt

32 Kč
Sáček, 10 g
85 Kč
Kořenka malá, 10 g
130 Kč
Kořenka velká, 21 g
256 Kč
Gastrosáček, 100 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Citronová tráva

Jedna ze základních bylinek asijské kuchyně.

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík