Citronová tráva

Jedna ze základních bylinek asijské kuchyně.

Citronová tráva (voňatka citronová, Lemongrass, Heong Man, Lenabatu, Sereh) je až 1,5 m vysoká tráva, která pochází z Malabarského pobřeží v Indii a dnes se pěstuje v celé Asii, rovníkové Africe, Austrálii a Karibském souostroví. K vaření se využívají nakrájené kousky listů a v čerstvém stavu i stonky. Díky pikantní chuti a vůni podobné citronu je jednou ze základních bylinek asijské kuchyně. Vyrovnává chuť ostrého koření a zdůrazňuje chuť máty, ale bez citronového okyselení. Hojně se využívá v indonéské, thajské, malajské a indické kuchyni k přípravě zeleninových salátů, rýže, polévek, omáček, marinád na mořské plody, ryby, kuřecí maso a k dochucení čaje, zvláště zeleného, který má potom velmi lahodnou chuť a vůni a pomáhá ke zvýšení koncentrace.

Země původu: Indonésie

33 Kč
Sáček, 10 g
88 Kč
Kořenka malá, 10 g
130 Kč
Kořenka velká, 20 g
264 Kč
Gastrosáček, 100 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Máta peprná

Hrubě drcené lístky pro arabskou a anglickou kuchyni i na čaj

Číst více Vybrat balení

Citronová kůra mletá

Mletá kůra z chemicky neošetřovaných plodů

Číst více Vybrat balení

Citronová kůra drcená

Kůra z chemicky neošetřovaných plodů drcená na kousky 5-10 mm.

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík