Paprika pálivá vločky

Capsicum annuum

Paprika přišla do Evropy dvěma směry - jednak jako "turecký pepř" z Východu a také jako indický nebo "indiánský pepř" s Kolumbovou výpravou z Ameriky. Tento červený prášek, jímž Indiáni kořenili jídlo a opojné nápoje, byl podle nich sídlem "boha ohně". V té době se v Evropě paprika z Ameriky nepovažovala za koření, ale spíše za zvláštnost nebo za zajímavou okrasnou rostlinu. V Evropě se paprika začala šířit v 16. a 17. století. Paprika je národní koření Maďarů a Španělů. Ovládla prakticky celý svět - pro Francouze je to kayenský pepř, pro Latinskou Ameriku chilli nebo chile, používá se v Asii, v Africe, kde tvoří podstatnou složku koření "berbera". U nás běžná paprika jsou rozemleté sušené plody druhu Capsicum annuum, což je jednoletá rostlina, mající svůj původ pravděpodobně v Jižní Americe, odkud přišla do celého světa. Za nejkvalitnější se považuje paprika španělská a maďarská. Nezralé plody se buď nakládají do octa, nebo se používají čerstvé. Paprika vločky pálivá jsou drcené papriky včetně semínek. Právě semínka obsahují velkou část pálivých složek a dělají z této papriky nejostřejší druh. Pálivé vločky jsou vhodné i do mlýnků.

27 Kč
Sáček, 30 g
62 Kč
Kořenka malá, 26 g
95 Kč
Kořenka velká, 58 g
216 Kč
Gastrosáček, 300 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Paprika pálivá

Ostře pálivá odrůda maďarských paprik

Číst více Vybrat balení

Paprika sladká maďarská

Nejkvalitnější z maďarských paprik ASTA 180

Číst více Vybrat balení

Paprika sladká španělská

Španělská paprika, má výraznou chuť

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík