Paprika uzená sladká

Země původu: Španělsko (La Vera)

Capsicum annuum

Papriky přivezl do Španělska Columbus z Ameriky. Poprvé byly vysazeny v oblasti Extramadura. Pěstovali je zejména mniši v klášterech, kteří sušili paprikové lusky nad ohněm z dubového dřeva. Kvůli tomu byly některé budovy postaveny dvoupatrové. V horním patře byly umístěny papriky a ve spodním patře se rozdělal oheň. Díky velice pozvolnému sušení získaly papriky kouřové aroma. Poté byly sedmkrát semlety. Tento postup se dodržuje dodnes. Tato paprika pocházející z údolí La Vera byla úředně uznána jako výrobek se značkou kvality a byl jí přiznán status určení země původu „Pimentón de la Vera“. Uzená paprika je výborná na kuřecí maso i ryby, na pizzu, ve Španělsku se přidává do směsí s rýží (paella) a za studena třeba na tvrdý sýr. Dobře se kombinuje s česnekem.

31 Kč
Sáček, 35 g
66 Kč
Kořenka malá, 34 g
104 Kč
Kořenka velká, 75 g
248 Kč
Gastrosáček, 350 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Paprika granule červené

Nádherně sladké granule červené papriky

Číst více Vybrat balení

Paprika pálivá

Ostře pálivá odrůda španělské papriky

Číst více Vybrat balení

Paprika pálivá vločky

Pálivá kvalitní maďarská paprika vhodná i do mlýnků na koření

Číst více Vybrat balení

Paprika sladká maďarská

Nejkvalitnější z maďarských paprik (ASTA 180) ze Szegedi

Číst více Vybrat balení

Paprika sladká španělská

Nádherně sladká španělská paprika (ASTA 150), s výraznou chutí

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík