Pepř kampotský černý
Černý pepř nejvyšší kvality s nádhernou typickou pepřovou chutí, vůní a ostrostí.
Ručně trhaný a přebíraný pepř té nejvyšší kvality.
Černý pepř jsou fermentované a na slunci sušené bobule nezralého (zeleného) pepře s nádhernou typickou pepřovou chutí, vůní a ostrostí.
Využití: Grilovaná i pečená červená masa a zelenina, saláty, omáčky, polévky, těstoviny.
Kampotský pepř je kultivarem černého pepře a od 13 století se pěstuje na farmách (v současnosti pod dohledem „Kampot Pepper Producers associations“) na pouhých několika desítkách hektarů v oblasti Kampot v jižní Kambodži na úpatí pohoří Damrei, kde jsou díky teplému a vlhkému počasí, nadmořské výšce a křemičité půdě ideální podmínky pro jeho pěstování. Od roku 2010 má certifikaci označení původu. Pěstuje se přírodním způsobem a ručně se přebírá, proto je prakticky 100 % čistý. Všechny kuličky pepře jsou cca 4 mm velké, krásně tvrdé a plné nádherně chuti a vůně.
Produkovány jsou 4 formy. Zelený pepř jsou rychle usušené bobule nezralého (zeleného) pepře. Černý pepř jsou fermentované a na slunci sušené bobule nezralého (zeleného) pepře. Bílý pepř jsou semena namočených a rychle vyloupaných, plně zralých (červených) bobulí pepře. Červený pepř jsou usušené, plně zralé a po jednotlivých kuličkách sbírané, bobule pepře s nádhernou sladkou ovocnou chutí a vůní.
Země původu: Kambodža (Kampotská oblast)