Pískavice celá

Známá i jako řecké seno, nepostradatelná v orientálních směsích.

Trigonella foenum-graecum

Lidový název: fenugrek, řecké seno, jetel kozího rohu, kozí roh

Je to bobulovitá rostlina - léčivka i koření - podobná jeteli. Celá rostlina typicky kořenitě páchne. Chuť semen je kořenitě hořká a natrpklá. Nejvíce se pěstuje v Etiopii, Indii, Číně, Americe, Egyptě a Súdánu. Slouží jako léčivo, jako výživný prostředek i jako koření. Používá se v malých dávkách a doporučuje se delší tepelná úprava (cca 45 minut) ke snížení hořkosti. Pískavice bývá součástí mnoha směsí koření, jako je indické karí, v Bulharsku známá Čubrica (saturejka, pískavice, pražená kukuřičná mouka, sůl, pálivé papričky, vše umleté a smíchané). Používá se také k aromatizaci sýrů.

Země původu: Indie

35 Kč
Sáček, 45 g
85 Kč
Kořenka malá, 44 g
133 Kč
Kořenka velká, 95 g
280 Kč
Gastrosáček, 450 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Pískavice mletá

Neboli řecké seno, nepostradatelná v orientální vege kuchyni

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík