Skořice drcená (Indonésie)

Skořice drcená na kousky 2-5 mm.

Cinnamomum burmanii, Skořicovník indonéský (Cassia Vera AA)

Aromatická kůra stálezelených tropických stromů, původem z Indonésie, se od nepaměti používá jako oblíbené koření. Její původ byl v Evropě dlouho opředen tajemstvím. Skořicová kůra je typické koření Starého světa. Pochází z asijských tropů. Rostla původně na indickém subkontinentě a v Číně. Zde byla také známá jako koření snad již 4000 let př. n. l. Jako léčivo a aromatická přísada do nápojů byla známa i starým Egypťanům. Původně se kůra loupala z planě rostoucích stromů, ale postupně se začaly vysazovat plantáže ze skořicovníků, jejichž nenápadné květy vydávají zvláštní příjemnou vůni. V potravinářství se využívají: Skořicovník cejlonský ( je považován za druh poskytující nejkvalitnější skořici a neobsahuje kumarin), skořicovník indonéský, skořicovník čínský a skořicovník vietnamský. Skořice jako koření má hlavní použití zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce, v likérnictví, ale i v parfumérii. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské, latinskoamerické, arabské, turecké, španělské aj.

Země původu: Indonésie

35 Kč
Sáček, 35 g
90 Kč
Kořenka malá, 37 g
140 Kč
Kořenka velká, 71 g
280 Kč
Gastrosáček, 350 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Skořice mletá (Indonésie)

Nejkvalitnější indonéská skořice s krásně sladkou chutí a vůní

Číst více Vybrat balení

Skořice cejlonská mletá

Cinnamomum zeylanicum nejvyšší kvality ("alba")

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík