Jehněčí
Originální staročeská směs nejen na jehněčí či skopové.
Univerzální, velmi složitá a vyvážená směs koření určená zejména pro přípravu jehněčího masa. Obsahuje česnek, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, zázvor, koriandr, rozmarýn, kmín a mnoho dalších druhů koření. Používáme asi 1-2 lžíce na 1 kg masa – podle chuti. Výborně se hodí také na skopové (zde doporučujeme přidat na každý kilogram masa 2 stroužky česneku), zvěřinu, krůtu, na hovězí, vepřovou pečeni, apod. Směs můžeme použít na grilování, pečení i na přípravu guláše.
Složení:
česnek, nové koření, bobkový list, pepř, jalovec, cibule, rozmarýn, paprika sladká i pálivá, tymián, zázvor, pastinák, celer, hořčice, mrkev, kmín, koriandr, petržel, bazalka,chilli, oregano, šalvěj, hroznový cukr, řepkový olej, mořská sůl (11 %)