Grilované jehněčí kotlety

Vytisknout
Grilované jehněčí kotlety

Použité koření:

Jehněčí

K přípravě jehněčího a skopového masa.

Číst více Vybrat balení

Jehněčí

Univerzální, velmi složitá a vyvážená směs koření určená zejména pro přípravu jehněčího masa. Obsahuje česnek, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, zázvor, koriandr, rozmarýn, šalvěj, kmín a mnoho dalších druhů koření. Používáme asi 1-2 lžíce na 1 kg masa – podle chuti. Výborně se hodí také na skopové (zde doporučujeme přidat na každý kilogram masa 2 stroužky česneku), zvěřinu, krůtu, na hovězí, vepřovou pečeni, apod. Směs můžeme použít na grilování, pečení i na přípravu guláše.

GRILOVANÉ JEHNĚČÍ KOTLETY

1 kg jehněčích kotlet s kostí nebo bez, je-li potřeba, odblaníme, a nakrájíme na 1cm silné plátky. Ty potom na minimálně 2 hodiny (ideálně na 1 den) naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním 4 lžic oleje, 2 lžiček soli, 1 dcl bílého vína (vhodnější je sladší) a 2 lžic směsi koření „Jehněčí“.

Na rozpáleném grilu (osvědčil se kontaktní elektrický, protože vznikne i výborný výpeček) naložené jehněčí kotlety potom grilujeme 4 minuty na každé straně – maso zůstane krásně šťavnaté.

Podáváme dle chuti a fantazie s chlebem, arabským chlebem, bramborem a ke všemu výborně chutnají grilované papriky a rajčata.

Použité suroviny:

1 kg masa (jehněčí kotlety, skopové, vepřové, hovězí, krůtí, zvěřina), 4 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 dcl bílého vína, 2 lžíce směsi koření „Jehněčí“


Přílohy:

chléb, arabský chléb, brambory, grilovaná zelenina, apod.

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík