Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1 kg masa (jehněčí kotlety, skopové, hovězí, zvěřina)
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 lžíce směsi koření Jehněčí

Použité koření:

Jehněčí

Originální staročeská směs nejen na jehněčí či skopové.

Číst více Vybrat balení

Grilované jehněčí kotlety

Vytisknout


Výborná večeře jen tak s chlebem a pivem.

20 min. příprava
2-24 hod. marinování
4
  • 1/4

    1 kg jehněčích kotlet s kostí odblaníme a nakrájíme na 1 cm silné plátky (cca 8 kousků).

    Grilované jehněčí kotlety – recept krok 1
  • 2/4

    Alespoň na 2 hodiny (ideálně na 1 den) je naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním 4 lžic oleje, 2 lžiček soli, 1 dcl bílého vína (vhodnější je sladší) a 2 lžic směsi koření Jehněčí

    Grilované jehněčí kotlety – recept krok 2
  • 3/4

    Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi naložené jehněčí kotlety grilujeme 4 minuty na každé straně – maso zůstane krásně šťavnaté.

    Grilované jehněčí kotlety – recept krok 3
  • 4/4

    Podáváme dle chuti a fantazie s chlebem, arabským chlebem, bramborem a (nebo) grilovanou zeleninou.

    Grilované jehněčí kotlety – recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík