Originální staročeská směs nejen na jehněčí či skopové
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 1 kg masa (jehněčí kotlety, skopové, hovězí, zvěřina)
- 4 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- 1 dcl bílého vína
- 2 lžíce směsi koření Jehněčí
Grilované jehněčí kotlety
Výborná večeře jen tak s chlebem a pivem.
![]() |
![]() |
20 min. příprava 2-24 hod. marinování |
4 |
-
1/4
1 kg jehněčích kotlet s kostí odblaníme a nakrájíme na 1 cm silné plátky (cca 8 kousků).
-
2/4
Alespoň na 2 hodiny (ideálně na 1 den) je naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním 4 lžic oleje, 2 lžiček soli, 1 dcl bílého vína (vhodnější je sladší) a 2 lžic směsi koření Jehněčí
-
3/4
Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi naložené jehněčí kotlety grilujeme 4 minuty na každé straně – maso zůstane krásně šťavnaté.
-
4/4
Podáváme dle chuti a fantazie s chlebem, arabským chlebem, bramborem a (nebo) grilovanou zeleninou.